Илхан Кючюк в Хага: Настояваме ветото за България за Шенген да падне до края на годината

  • 05 декември 2023 17:02

  • 1671
  • 3
Илхан Кючюк в Хага: Настояваме ветото за България за Шенген да падне до края на годината
© Пресофис на Илхан Кючюк
Слушай новината Слушай новината

Евродепутатът Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е е на посещение в Нидерландия, където се срещна с лидерите на либералните партии в страната. По време на срещата си с лидера на партия D66 - Роб Йетен, Кючюк обърна внимание на положителната оценка на Европейската комисия на напредъка, постигнат от България и Румъния. Евродепутатът представи данни и аргументира обосновано очакването на гражданите на България да станат част от Шенгенското пространство час по-скоро, като предостави и официална справка на МВР, съдържаща данни за охраняването на границите, съобщиха от пресофиса на Кючюк.

„Очакваме от Хага ветото да падне до края на годината, защото България отговаря на всички критерии и не заслужава това изключване. България е изпълнила всички формални условия за влизане в Шенген, прави реформи, които са свързани с нелекия дебат в НС, касаещ конституционните промени и върховенството на правото, въпреки че това никога не е бил обвързващ критерий. България е от изключителна важност за опазването на външните граници на ЕС. Страната разполага с добри системи за управление на границите, в активно сътрудничество по отношение на информационния обмен и оперативната работа с европейските агенции и съседните й страни“, категоричен бе Кючюк.

На срещата Кючюк подчерта, че ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с подкрепя евроатлантическото правителство в България, защото определените приоритети - влизането в Шенген и Еврозоната, са приоритети и на Движението. Евродепутатът заяви, че ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с използва целия си потенциал, за да постигне тази държавна цел.

Кючюк от Виена: Влизането на България в Шенген е гаранция за охраняването на външната граница на ЕС

Предстои днес Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е да се срещне с Дилан Йешилгьоз, лидер на Народната партия за свобода и демокрация (VVD).

Вчера Кючюк поведе демонстрация във Виена, с настояване Австрия и Нидерландия да преосмислят позицията си за България и Румъния до края на годината. В австрийската столица българският евродепутат получи подкрепа от румънската либерална партия и от австрийските либерали.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1671 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.12.05 | 20:22

3
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

2023.12.05 | 19:16

2
Хахахаха,настоявал..даже срокове им дава...Бай Ганьооо,бай Ганьо...Интересува ме само какво ще направиш ако не се съобразят с настояването ти?!? Ще им пр5днеш на х9я или ще им осм9чеш т0пките???
Абе

2023.12.05 | 18:15

1
Тоя потурнак не разбра ли че Турция "България" се самоубива. Австриеца казва че повече "клиенти" не им трябват.

Добави коментар

Водещи новини