Ирена Анастасова (БСП): Трябва да се промени изцяло учебното съдържание

  • 05 декември 2023 12:09

  • 838
  • 4
Ирена Анастасова (БСП): Трябва да се промени изцяло учебното съдържание
©
Слушай новината Слушай новината

Реформа в образованието няма да се постигне с козметични промени в учебните програми, смята заместник-председателят на партията  „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще подкрепи ветото на президента за даване БТР-и на Украйна – така, както гласувахме „против” това решение на Народното събрание. Считаме, че президентът е прав и неговите мотиви са мотивите, които ние представихме по време на парламентарния дебат.”

Това заяви заместник-председателят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и народен представител Ирена Анастасова в ефира на NOVA News.

Тя обърна внимание, че от началото на 49-ото Народно събрание се гласува военна помощ за Украйна, като това обикновено се случва в спешен порядък и без информация какво точно се изпраща.

„Като народни представители, ние се срещаме с хора от цялата страна и у тях остава впечатлението, че парламентът само с това се занимава”, посочи Анастасова. „Не съм сигурна, че тези промени са направени по начина, по който учителите искат да се случат”, каза депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за анонсираните от МОН промени в образованието.

По нейните думи в българското образование има драстичен спад в качеството на българското образование и това не може да се реши с промяна на форматите и козметични промени в учебните програми. „Не виждам резултати и от за предучилищното образование.

Той беше приет през 2016 г. и прокламиран като реформа в образованието, реформа в образованието няма. Докато не променим изцяло учебната програма и учебното съдържание, подготовката на учителите и материалната база във всички училища, няма да има такава реформа”, коментира Анастасова и добави: „Не само това, но в закона е записано, че на всеки 2 години в Народното събрание трябва да се внесе доклад постигнати ли са целите на закона.

Министър Цоков: Трябва да се ориентираме към интегралното образование

След хиляди мои запитвания, един-единствен такъв доклад е внесен за 7 години.”

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще поднови всички свои предложения в бюджета, които касаят социалните разходи като премахване на данъчното облагане за млади хора до 26 години, безплатни лекарства за деца до 14 години, както и новото ни предложение, свързано с облагане на свръхпечалбите на банките са данък, каквото практика се прилага в редица европейски държави”, каза още Ирена Анастасова.

Последвайте канала на

Нора Виткова
838 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Самуилов

2023.12.05 | 13:26

4
Комунягите ще предложат изучаването на научен комунизъм още от първи клас.

2023.12.05 | 13:10

3
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини