Каракачанов: Украйна ще продаде БТР-ите на друга страна

  • 05 декември 2023 11:21

  • 1447
  • 13
Каракачанов:  Украйна ще продаде БТР-ите на друга страна
© Нова нюз

Бившите военни министри Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен смятат, че ветото на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, наложено върху решението на парламента да предостави БТР-и от МВР на Украйна, е правилно. Според тях така могат да се чуят повече аргументи в парламента. Мнението си те изразиха в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Според Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността Украйна ще продаде БТР-ите на друга страна.

„Бих ги продал половината, сега цената им е минимум половин милион лева на бройка. С тези пари ще отремонтирам останалите машини, които могат да бъдат използвани за гасене на горски пожари, за охрана на границата. Те са непригодни за съвременни военни действия. Украинците ще препродат бетеерите някъде в Африка”, смята Каракачанов.

Според Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен предоставената от страни от ЕС военна помощ (на Украйна), се покрива от фондовете на ЕС. България също прави вноска в тези фондове и част от пакетите, предоставени от България, се заплащат. Страната ни ще получи част от стойността на средствата за тези машини, каза Найденов. По думите му машините не са използвани повече от 40 г. и трудно биха били използвани в този момент.

В отговор Каракачанов каза: „Като не стават за нищо, защо ги даваш на Украйна? Никакви милиони няма да се преведат на България."

Според него от това вето няма да произлезе нищо, защото „обществото „Магнитски” в парламента отдавна е сложило наколенките и е твърдо решено да жертва всичко, включително и интересите на България, за да решава своите персонални проблеми. Това е поредният акт на натегателство."

Премиерът Денков: Ясно е, че НС ще отхвърли ветото на Радев

„Машините са слабо защитени, с ниска маневреност. Украйна има проект за модификация на подобни машини, но се отказаха, защото е нерентабилно съответното модернизиране”, каза Найденов. Според Каракачанов тези машини са идеални за справяне с бедствени ситуации и за охрана на границата.  

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1447 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2023.12.05 | 14:12

13
Шкембе войвода излезе да брани интересите на матушка рус с тумбака. Продажно лайно.

2023.12.05 | 13:12

12
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

2023.12.05 | 12:59

11
Мисленето на Каракачанов му е много трудно. Поти се и се задъхва замислили се. Защо ли се напъва като не може, знам ли.
старшинка

2023.12.05 | 12:34

10
И двамата самовлюбени "военни министри" не са виждали, докосвали, помирисвали, возили, стреляли и т.н. тези БТР-и. От тези, които са били близо до тях, до машините, все още има живи. Не слушайте такива изгладнели лапуцалници!

2023.12.05 | 12:04

9
svinski nishto novo te ot usraina otdavna razvivat tozi biznes samo tce glupavite evrogeiove ne se useshtat

2023.12.05 | 12:04

8
svinski nishto novo te ot usraina otdavna razvivat tozi biznes samo tce glupavite evrogeiove ne se useshtat
Бояджията

2023.12.05 | 12:02

7
А нещо по въпроса за самолетчетата от фащ а майцепродавци

2023.12.05 | 12:00

6
„обществото „Магнитски” в парламента отдавна е сложило наколенките и е твърдо решено да жертва всичко, включително и интересите на България, за да решава своите персонални проблеми. Това е поредният акт на натегателство."
Z Z Z Z Z

2023.12.05 | 12:00

5
СВИНЯТА СЪДИ ЗА ДРУГИТЕ ПО СВОЙТЕ НАВИЦИ.

2023.12.05 | 11:57

4
тоЧно така ще направи!!!! ПРОДАЖНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ МНОГО ДОБРЕ ГО ЗНАЯТ!!

Добави коментар

Водещи новини