Георги Ганев: Конституцията не предвижда президентът да има право на мнение за бюджета на държавата

  • 29 ноември 2023 08:51

  • 542
  • 3
© Нова тв

„Ако президентът наложи вето на бюджета, което ще бъде безпрецедентно, защото Конституцията не предвижда изобщо президентът да има право на мнение за бюджета на държавата, освен ако не противоречи на Конституцията по някаква линия, най-вероятно възможно най-бързо ще се свика извънредно заседание, за да го преодолеем. Но ще затрудни живота предимно на общините. Никоя община не може да приеме своя бюджет преди държавния. Вето се преодолява, няма да е за пръв път”.

Това коментира в предаването „Здравей, България” депутатът и член на бюджетната комисия в НС Георги Ганев.

Той коментира, че дискусията вчера в комисията, на която бюджетът на държавата за 2024 г. беше приет на първо четене, е имало сблъсък на визии.

„Едната страна – Министерството на финансите, представи визия, според която така предложеният бюджет по-скоро ще подпомогне българите да станат по-производителни и оттам да получават по-големи доходи. От друга страна е визията, която най-убедително представи Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009, че има опасност това да е илюзорно богатство тип гръцкото преди тяхната бюджетна криза от преди 12 години. Аз намирам това за легитимен сблъсък. Разбира се казаното от управителя на БНБ и от Фискалния резерв също не трябва да се забравя. Да се говори, като господин Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г., че при 3-процентни дефицити нещо ще се случи финансово и ще изпадне в криза тип 1996-97, не мога да приема, защото 3% не е 13-15-18% дефицит”, коментира Ганев.

Лорер: Бюджет 2024 е насочен към най-слабите и с повече възможност за инвестиции към иконимиката

Според него може да имаме и 0% дефицит, но тези, които го предлагат в Бюджетната комисия, не казват откъде да бъде съкратено.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
542 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.11.29 | 09:32

1
дървен филосООФФФ! вманячен всезнайко!
въх

2023.11.29 | 09:40

2
Кой е тоя да казва кой какво право има?! Според мен по Конституция и той няма право да казва каквото и да е.

2023.11.29 | 11:17

3
Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.-----> mub.me/hemoferon

Добави коментар

Водещи новини