Нели Куцкова: Пеевски се изявява като главнокомандващ на държавата

  • 27 ноември 2023 11:13

  • 1002
  • 3
Нели Куцкова: Пеевски се изявява като главнокомандващ на държавата
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на се изявява като главнокомандващ на държавата. Няма да забравя 2013 година, когато цяла България излезе по улиците от възмущение, и не мога да преглътна, че сега той си позволява да се държи по този начин. Това обясни съдия Нели Куцкова в студиото на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Срещу главния прокурор Сарафов са постъпили около 12 сигнала за твърдения, че е извършил нарушения, тъй като той е на чело на прокуратурата и няма как да бъде разследван от редовите прокурори, затова Закона беше приет, че в такива специални ситуации трябва да бъде назначен специален прокурор, обясни тя.

Стигна се до решението за такъв да бъде назначен човек, който е с ранг на върховен съдия и от тях със система за случайно определяне да бъде избран, посочи Куцкова.

Пеевски: Да ме номинират за премиер, мога да се справя

Оттук-нататък работата на прокурорската колегия е да бъде назначен този прокурор, а логиката на закона е това да е човек извън системата на прокуратурата, който не е подчинен на евентуалния разследван, допълни тя.

Всяка част от съдебната система има вътрешни правила за администриране на делата, посочи Кучкова. По нейни думи, за да върши човек работата си, той трябва да има минимални условия на труд.

Няма основание разследващият главния прокурор да се притеснява за независимостта си, затова закона предвижда този човек да бъде съдия, а не прокурор, допълни Куцкова.

Съдията не може да каже кой „дърпа конците“ на кадровиците, които уволниха Иван Гешев. Тя посочи, че по закон те имат правото да уволняват главния прокурор.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1002 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
б

2023.11.27 | 12:08

3
Този само как се опитват да го изперат медиите... Но ако се запитаме ... с какво този човек е по различен от всеки един политик ? Аз не мога да намеря отговора.

2023.11.27 | 11:32

2
Борисов и Пеевски копуват локуел,заблуждават простолюдието.

2023.11.27 | 11:28

1
Журналистите го правят нещо. Защо ни го навират всеки ден чучелото недно?

Добави коментар

Водещи новини