Журналист: ПП-ДБ разтоварват политическата криза с трасиращи куршуми по фланга

  • 17 ноември 2023 10:26

  • 328
  • 1
Журналист: ПП-ДБ разтоварват политическата криза с трасиращи куршуми по фланга
© Novini.bg/ Canva
Слушай новината Слушай новината

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с се опитват да свалят правителството, без да си цапат ръцете. ПП-ДБ се опитват да отместят конфликта, искайки оставката на вътрешния министър – опитват се да разтоварят политическата криза с трасиращи куршуми по фланга. Това мнение изрази пред БНР журналистът Веселин Стойнев.

"Никой не знае какво се случва. Този цирк с кворума и с прегласуването, с разкрачените процедури, вече наистина никой нищо не разбира. Сега разбрахме, че самото управляващо мнозинство или малцинство иска оставката на вътрешния министър. Хората са абсолютно ошашавени. От всички страни в политическия сектор се работи за абсолютен развал на държавата и за тотално разкапване. Футболното насилие снощи беше друг аспект на същото", коментира журналистът в предаването "Преди всички". Според него вчерашният погром в София има политическо измерение.

ПП-ДБ поиска оставките на Борислав Михайлов и вътрешния министър Калин Стоянов

"От една страна тече неистово желание на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с да се покажат по-големи евроатлантици от ПП-ДБ, от друга стигаме до смешни обяснения, като на Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, вчера – сякаш с един шалтер се управляват руския и неруският петрол", отбеляза Стойнев по темата с дерогацията.

"Тече борба за приватизацията на "Лукойл" и много апетити и интереси има, които трябва да бъдат скрити по някакъв начин. Като управляващи ПП-ДБ нямат интерес цените по бензиностанциите да скочат заради тридневната дерогация на Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: и да станат 5 лева. Тогава правителството ще падне и без вот на недоверие."

При такова поведение на политическите сили сигурно няма да е далеч денят, в който агитките ще ги погнат и тях, посочи Стойнев, според когото публиката е "отвратена" и има "тотална загуба на смисъл" в българската политика.

"Толкова тежка вече стана тази некоалиция, тази сглобка, че не остават и 5% време и енергия това управление да работи. Ако то през цялото време ще се занимава с това как да не падне от власт, или как да падне, но друг да е виновен, то наистина няма смисъл от него", обобщи в заключение Веселин Стойнев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
328 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.17 | 10:44

1
Ти журналист ли си или платен аналЛизатор? Политически анализ от журналисти ли се прави? Червен говнояд.

Добави коментар

Водещи новини