Мария Габриел: Борбата с трафика на хора изисква координиран подход на национално и европейско ниво

  • 14 ноември 2023 17:00

  • 1522
  • 1
Мария Габриел: Борбата с трафика на хора изисква координиран подход на национално и европейско ниво
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова се срещна с координатора на ЕС за борба с трафика на хора Диан Шмид, която е на официално посещение в България, съобщиха от МВнР.

Двете обсъдиха актуалната ситуация в България, предизвикателствата и необходимите действия за изпълнението на Стратегията на ЕС за борба с трафика на хора (2021-2025) и на Директива 2011/36/ЕС относно предотвратяването и борбата с трафика на хора и защитата на жертвите от него.

„Трафикът на хора е тежко престъпление, което няма пол и възраст – засяга жени, мъже и деца. Той е престъпление против личността, свободата и достойнството на човека. Трафикът на хора продължава да бъде сериозна заплаха в ЕС въпреки постигнатия през последните години напредък“, заяви вицепремиерът.

Във фокуса на дискусията на вицепремиера и европейския координатор бяха необходимостта от повишаване на осведомеността на обществото и специфичните уязвими групи, закрилата на жертвите на трафик на хора и сътрудничеството в областта на правоприлагането. Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова наблегна и на интернет като често използвано от трафикантите средство за привличане на жертви и необходимостта от по-добра информираност за опасностите в онлайн пространството.

Мария Габриел: Виенският икономически форум показва, че Югоизточна Европа е фактор за стабилност, сигурност и развитие

„Пътят напред за по-голяма ефективност в борбата с трафика на хора изисква координиран подход, включващ правоприлагането, местните и националните власти и частния сектор. Важно е да съсредоточим действията си върху превенцията, съдебното преследване на трафикантите, защитата на жертвите и подкрепата за оцелелите. Координацията на национално и европейско ниво и ангажиментът за съвместна работа са в основата за постигането на по-добри резултати в борбата с трафика на хора“, наблегна Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

По време на посещението си Диан Шмит ще се срещне и с членовете на Националната комисия за борба с трафика на хора, ангажираните по проблема институции, както и с представители на неправителствени организации в България.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1522 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.14 | 18:48

1
Луд ceкс цяла нощ, ярки и силни оpгазми, море от спеpма и удоволствие. Това наистина е прекрасно нещо, което ще издигне сeкca ви на следващото ниво и пpочетох за него тук-----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини