Мария Габриел: Талантът на жените предприемачи е мотор за развитие на икономиката

  • 09 ноември 2023 11:51

  • 661
  • 3
Мария Габриел: Талантът на жените предприемачи е мотор за развитие на икономиката
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова участва в събитие, организирано от „Жените в бизнеса“ и Австрийската федерална икономическа палата. Събитието е по повод посещението на голяма делегация от австрийски жени предприемачи, водени от вицепрезидента на Австрийската федерална икономическа палата, г-жа Марта Шулц.

Конференцията се състоя в Резиденцията на Австрийското посолство по покана на посланика на Република Австрия Н.Пр. Андреа Икич-Бьом. В събитието се включи и вицепрезидентът на Република България Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

"България е сред първите три страни в Европа по брой научни изследователи жени, а когато говорим за новите технологии, България е на първо място по брой жени в информационните и комуникационни технологии. Това обаче не е даденост, а означава, че е необходима силна подкрепа за вече активните и вдъхновение и опора за тези, които са решили да поемат по техния път", заяви вицепремиерът.

Снимка: МВнР

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова посочи, че е важно да се обърне внимание на три аспекта. На първо място е увеличаването на броя на компаниите, ръководени от жени. На второ място, вицепремиерът постави акцент върху нуждата от повече обучения и програми за развиване на лидерските умения при жените. Като трети акцент, Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова посочи необходимостта от повече информационни кампании и даване на видимост на постиженията на жените новатори.

Вицепремиерът Мария Габриел посети Българската желязна църква "Св. Стефан" в Истанбул

 

"Жените предприемачи от Австрия са добър пример за ролята на жените за създаване на работни места и икономическо развитие", коментира още вицепремиерът. Австрия е вторият най-голям чуждестранен инвеститор в България, с ниво на инвестиции от над 5 милиарда евро за 2022г. В страната работят приблизително 350 австрийски фирми, които дават заетост на близо 300 000 души.

 

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова приветства намерението на австрийските фирми да разширят инвестиционното си присъствие в България в области като развиващи се технологии и иновации чрез подкрепата си за развитието на индустриалните паркове и съвременните промишлени зони.

 

"Нуждаем се от креативността и предприемаческия потенциал на жените за създаването на растеж и работни места. Нека откроим таланта и силните страни на жените иноватори и предприемачи, защото те променят към по-добро света около нас", коментира още Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

 

Вицепремиерът отправи предложение за организация на съвместно събитие между успешни жени предприемачи от двете държави, които да разкажат историите си.

Последвайте канала на

Десислава Станева
661 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
иванчо

2023.11.21 | 21:10

3
абе дайте всичко на жените и да ни командват и ще се оправи света

2023.11.09 | 14:34

2
Така е. Много са предприемчиви по магистралата около Ботевград.

2023.11.09 | 12:12

1
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност.Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват---->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини