И Владислав Панев намекна, че може да има смяна на министри преди ротацията

  • 09 ноември 2023 08:51

  • 1334
  • 4
© БТВ

Оценката на премиера акад. Николай Денков за работата му в Министерски съвет е отлична, но не е отлична оценката за всички други министерства. Правителството трябва да работи на по-висока скорост. Toва заяви пред bTV депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев. 

Според него има много проблеми в министерствата и държавата, които не са решени: "Когато Денков и Габриел съставяха правителството, те поеха и отговорност как да се управляват отделните министерства."

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също намекна, че ще има смяна на министри преди ротацията.

Бойко Борисов: Явно "сглобката" и механизмът на управление трябва да се предоговарят

Панев обясни, че държавата може би десетилетия ще бъде управлявана без "шеф" и ще се свикне все повече да има правителството с повече от една партия. Той добави, че ПП-ДБ не са се регистрирали вчера за кворум в НС, за да не дават глас на малцинството.

"Необходими са няколко дни за анализ, на резултатите от местните избори и на напрежението около тях, а след това работата на парламента ще продължи както досега."

Демонтажът на феодалния модел започна с местните избори. Емблематични са Варна и Пазарджик, където дългомандатни кметове бяха сменени, защото на хората им писна от феодалния модел. Промяната е факт. От 8 районни кметове вече имаме 21, сигурен е Владислав Панев.

Михалев (ПП-ДБ): Ние правителство с Пеевски не сме договаряли

Панев силно се съмнява вторият вотът на недоверие, вкаран от "Възраждане" и БСП,  срещу правителството да мине.

Той определи проблемите с машинното гласуване между първия и втория тур на местните избори като доста скандално. Панев смята, че министърът на електронното управление Александър Йоловски и заместник-министърът Михаил Стойнов трябва да бъдат изслушани в ресорната комисия и ако има данни за престъпление, да понесат отговорност и ако трябва, да бъдат освободени.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1334 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.11.09 | 10:36

4
зелен плазмодий. л а й н о м е т!

2023.11.09 | 10:36

3
зелен плазмодий. л а й н о м е т!

2023.11.09 | 10:17

2
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност.Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват------->> gg.gg/ketobg
Ха -ха, Варна

2023.11.09 | 09:26

1
ТИМ официално взе Варна на ръчно управление!

Добави коментар

Водещи новини