ГЕРБ още заседават за "сглобката": Има сектори, в които ангажиментите от управленската програма не се изпълняват

  • 08 ноември 2023 11:17

  • 1325
  • 2
© ГЕРБ

ПГ на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на продължава своето национално съвещание. В събота партията свиква Национален съвет, на който да се реши ще продължи ли ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да участва в "сглобката" с ПП-ДБ.

"Тепърва започваме с детайлен анализ на управлението и на изборните резултати, което ще продължи утре и в съботния ден във Велико Търново. Искаме единна позиция по няколко теми - подкрепата, която дадохме за правителството се основаваше на управленската и законодателната програма. В момента са сме съсредоточили в това дали се изпълняват всички записани ангажименти", каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,

"Има сектори, в които ангажиментите от управленската програма не се изпълняват."

Ето кога Борисов решава дали вади ГЕРБ от сглобката с Кирил Петков и ПП-ДБ

"Председателите на комисии ще поканят министрите, които отговарят за конкретните политики в изпълнителната власт и там, където има забавяне, ще търсим отговори защо се е случило това", каза още Атанасова.

"Като законодателна власт ние сме изпълнили всички ангажименти по Плана за възстановяване и устойчивост. Дори миналата седмица прекъснахме ваканцията, за да отхвърлим ветото върху закона за енергетиката, който е част от плана. Предстои много сериозно обсъждане на данъчните закони, на Закона за държавния бюджет, който се подготвя без участието на нашата парламентарна група и нашите експерти."

По нейни думи утре партията ще влезе в пленарна зала. "Има законодателна част, която не търпи отлагане."

"Ако има тема в ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на - това не е дали ще има коалиционно споразумение или поведението на некоалиционния ни партньор по време на изборите. Ако има тема в парламентарната група, това е как работи правителството и доколко прави нещо. Ако има тема, която ни вълнува, това е качеството на работа на правителството, което в аванс ще ви кажа, е незадоволително", обясни Томислав Дончев.

"Анализът показва драстично неизпълнение на приоритетите. Въпросът е има ли шанс това правителство да работи по-добре", каза още той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1325 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.08 | 11:41

2
десо, потката миеш ли я, ма, че НСО-то риве, че смърди много.

2023.11.08 | 11:33

1
Направо ме изумява как толкова много хора вярват на четирите партии подкрепящи правителството при положение че те сами се наричат сглобка

Добави коментар

Водещи новини