Димитър Илиев готов да се раздели с поста на министър

  • 03 ноември 2023 08:17

  • 2656
  • 4
Димитър Илиев готов да се раздели с поста на министър
© БТВ

"Проблемите във футбола са трупани в годините назад. Трябва да се работи с младежките клубове".

Това каза по bTV министърът на младежта и спорта Димитър ИлиевДимитър ИлиевДимитър Илиев е осемкратен рали шампион на България и е единственият българин, печелил три пъти, който обясни, че последно е гледал мач на националния отбор по футбол срещу Македония.

Според него държавата трябва да финансира всички спортове, но футболните клубове са професионални и там се получава конфликт.

Тази година федерациите били осигурени. Допълнителни 3,200 млн. лв. били осигурени за олимпийските спортове. Двойно били увеличени и парите за детския спорт. Досега били 3 лв. за дете в детска градина на година и 5 лв. за ученик. С тези средства се осигурява спортната инфраструктура в детските градини и училищата, обясни Димитър ИлиевДимитър ИлиевДимитър Илиев е осемкратен рали шампион на България и е единственият българин, печелил три пъти. Трябва да мислим за масовия спорт, трябва да знаем дали сме здрава или шампионска нация, каза още министърът.

МОН инвестира 30 000 лева за подготовка на учители в НСА

Той обясни, че това, което прави министерството е полезно. Постът му обаче бил временен и няма как някой да остане министър постоянно.

"Не мога да знам какво му в главата на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, но ние работим ежедневно и усилено в полза на българския спорт", каза още той.

За него няма значение дали ще остане министър на спорта след ротацията в правителството, но в личен план ще му бъде по-добре да не е на този пост. Ако съдим по това кой какво върши, би трябвало да остана министър на младежта и спорта и след ротацията, но всички знаем, че това е временно и един ден няма да бъда министър, коментира Илиев.

Той уточни, че е отказал на Борисов да назначи негов заместник-министър на спорта. Тогава Илиев бил обвинен, че е взел негова учителка, но той взел най-добрия специалист по методика на спорта в България. Димитър ИлиевДимитър ИлиевДимитър Илиев е осемкратен рали шампион на България и е единственият българин, печелил три пъти не знае и дали самият Борисов мисли за масовия спорт и дали иска да има здрава нация.

Според него, когато егото на определени личности стане по-голямо от самия спорт, тогава проблемите и резултатът удрят върху тези, които най-малко го заслужават. Когато егото вземе превес, катастрофата е за тези, които най-малко заслужават.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2656 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Мистър Бийн е министър

2023.11.03 | 12:06

4
Тази карикатура и недоразумение, този откровен мухльо и смотаняк, тип мистър Бийн, да се скрие и да не се показва повече, от ПП такива безграбначни мекотели издигат, да могат безпроблемно да ги командват!

2023.11.03 | 10:33

3
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много спеpма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба:------>> mub.me/medik

2023.11.03 | 10:24

2
ПРОБЛЕМИТЕ В СПОРТА СА ПРИЧИНЕНИ ОТ ПРОСТОТИЯТА НА ТРЕНЬОРИТЕ

2023.11.03 | 09:52

1
ama tozi munco bil li e niakoga ministar tce az licno ne znam

Добави коментар

Водещи новини