МОН инвестира 30 000 лева за подготовка на учители в НСА

  • 02 ноември 2023 18:04

  • 1050
  • 1
МОН инвестира 30 000 лева за подготовка на учители в НСА
©

С 30 000 лева Министерството на образованието и науката (МОН) подпомогна Националната спортна академия за изграждане на Център за иновативни образователни технологии. Той е създаден по националната програма на МОН „Повишаване компетентностите на преподавателите от държавните висши училища, подготвящи бъдещи учители“, съобщиха от просветното министерство.

„Националната спортна академия е пример как бъдещи учители се подготвят в практиката, свързват обучението с изследванията и стават добри учители, които запалват децата за физическа активност и спорт – така излизат новите шампиони“, каза министърът на образованието и науката проф. Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на при откриването на Центъра.

Министърът поздрави екипа, че не само подготвя учители, но и допълнително много работи с деца, като така дава възможност на студентите да са в контакт с ученици, което подобрява тяхната подготовка. „Вие сте модел за новия тип обучение на бъдещи учители“, обърна се той към тях.

Гости на Академията бяха също министрите на младежта и спорта и на туризма Димитър ИлиевДимитър ИлиевДимитър Илиев е осемкратен рали шампион на България и е единственият българин, печелил три пъти и Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор, председателят на комисията по образование и наука в парламента Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 и др.

Гостите имаха възможност да разгледат изградените нови съоръжения – зала за вдигане на тежести и стадион.

Министър Цоков: Около 1900 преподаватели от 26 висши училища подготвят бъдещи учители

Снимка: Пресцентър на МОН

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1050 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.03 | 07:08

1
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба:------>> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини