Енергийният министър: Ефективни стачни действия са сериозно предизвикателство за една електроенергийна система

  • 08 октомври 2023 20:53

  • 1982
  • 6
Енергийният министър: Ефективни стачни действия са сериозно предизвикателство за една електроенергийна система
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Въглищните централи имат своята роля, своето място. Това е формулировката, която успяхме заедно да изработим. Те са една съществена част от нашата критична инфраструктура. Ако говорим за ефективни стачни действия, в най-критичното и най-голямо потребление при неблагоприятни климатични условия, те ще имат своето отражение, заяви енергийният министър Румен Радевминистър Румен РадевРумен Радев е роден на 4 август 1968 г. в Силистра. На 6 юни 2023 година е избран за министър на пред БТВ.

Той обясни, че не е знаел, че се подготвят ефективни стачни действия.

При всички положения ефективни стачни действия са сериозно предизвикателство за една електроенергийна система, коментира Радев.

Протестиращите миньори и енергетици готвят и ефективна стачка

По думите му исканията на протестиращите за изтегляне на териториалните планове са странни.

Много е странно настояването териториалните планове да не бъдат внасяни понастоящем да бъдат оттеглени. Те са единственият инструмент на солидарност, който позволява да започнем да решаваме онзи проблем, за който намекнах и при едно интервю. А именно "слона в стаята" - годините преструване, че няма да свършим никакъв преход, каза той.

Радев добави, изтеглянето на плановете е отказ и страната ни ще излезе от ситуацията на водене на преговори.

Той коментира и ситуацията в Близкия изток.

Сблъсъкът "Хамас" - Израел: Стотици жертви и хиляди ранени, Съветът за сигурност на ООН заседава извънредно

Не ползваме енергийни ресурси от този регион в това число и по отношение доставки на природен газ. Естествено всяка война като всяко едно подобно нещастие се отразява на пазарите. Така че тази нестабилност на пазарите може би ще привнесе някакъв проблем, но към момента нямаме индикации. На газовите пазари за някакво влияние не може да се говори. Енергийната ни инфраструктура е в добро състояние. Не се налага повишаване на нивото на обезопасяване на енергийната инфраструктура у нас, каза Радев.

Министърът засегна и темата с искания вот на недоверие от опозицията. По думите му той е неоснователен.

Оставката не е в джоба ми, а в ръцете на премиера. До момента виждам, че той има доверие в това, което правя, обясни още енергийният министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1982 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Емѝ...

2023.10.09 | 04:11

6
Ще му духам на този енергетик

2023.10.09 | 01:40

5
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

2023.10.09 | 00:06

4
Енергетици, спирайте тока! Стига се въргаляхте по шосетата. Без собствено електричество сме загубени! Това не е въпрос на пари или атлантически избор. Хвърляте се от десетия етаж и ще измислите нещо по пътя?

2023.10.08 | 23:58

3
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik
Реалист

2023.10.08 | 22:02

2
Къде е Българската Маргарита Тачър,да се оправи с миньорите!?! За три години управление заплатите във Великобритания са нараснали двойно!!! Цената е била затваряне на всички недоходоносни мини и преработвателни предприятия!!!
Цв

2023.10.08 | 21:42

1
Осрахте пейзажа с лакомията си за пари от фондове - Кокорчо, за да си върже бюджета. Идиоти! Вън от България

Добави коментар

Водещи новини