НС прие: Министър от кабинета ще може да замества премиера и вицепремиера

  • 05 октомври 2023 10:44

  • 1226
  • 2
НС прие: Министър от кабинета ще може да замества премиера и вицепремиера
© Булфото

При едновременно отсъствие на премиера и на вицепремиера, министър-председателят да може да възлага изпълнението на правомощията си на определен от него министър, прие на първо четене парламентът. Със 125 гласа "за", 41 "против" и един "въздържал се" депутатите одобриха на първо четене промени в Закона за администрацията, внесени от председателя на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Със законопроекта се урежда изпълнението на функциите на министър-председателя при негово отсъствие от страната или ползване на законоустановен отпуск, когато правомощията му не могат да бъдат изпълнени от заместник министър-председател поради отсъствие от страната, ползване на законоустановен отпуск или при невъзможност за упълномощаването му. Предвижда се в тези случаи министър-председателят да може да възлага изпълнението на своите правомощия на определен от него министър, с писмена заповед за всеки конкретен случай.

В подкрепа на текстовете гласуваха от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, „Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ (ПП-ДБ) и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ и „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ (ИТН) бяха против, а един депутат от „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ се въздържа.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. коментира, че това е иновативно решение. Винаги досега, когато министър-председателят го няма, заместник министър-председателите изпълняват тази функция, посочи той. Йорданов коментира, че драмата тук е следната – ако случайно премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С и вицепремиерът Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова са едновременно натоварени някъде, Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, който, по думите на Йорданов, е другият министър-председател, да поеме реално тази функция. Защо не запишем в това решение директно, когато Денков и Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова ги няма, министър-председател е Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, попита той.

Председателят на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети обясни, че това е първо гласуване, така че редакционно предложение не е допустимо.

Скандал сложи началото на редовното заседание на НС

Цончо Ганев от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ предложи да посочат депутат, който изпълнява ролята на министър-председател. Може да посочите персонално Пеевски, той изпълнява ролята на министър-председател, защото той ви е министър-председателя, той ви ръководи, коментира Ганев. Това ви е силният човек, това ви е пътеводната светлина, добави той.

Явор Божанков (ПП-ДБ) коментира, че „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ ги боли, защото "акад. Денков и правителството решиха проблемите и хората прекратиха своите протести". Революцията се отлага и това дразни „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“, заяви той.  

Последвайте канала на

Калина Христова
1226 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
????

2023.10.05 | 13:02

2
А,ГОВОРИТЕЛ на "правителството" ще може ли да СТОРИ ТОВА ?!
MillaX

2023.10.05 | 11:34

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

Добави коментар

Водещи новини