Проф. Коларова за Хекимян: Това е, при него вече няма връщане назад

  • 26 септември 2023 17:55

  • 3844
  • 8
Проф. Коларова за Хекимян: Това е, при него вече няма връщане назад
© Кадър: Нова нюз
Слушай новината Слушай новината

Кандидатите за кмет на София все още не са показали потенциала си да бъдат говорители по определена програма. За Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални това е напълно естествено, защото номинацията му е от вчера. Но кандидатът на ПП-ДБ все още не е влязъл в дебат по същество. Това заяви в ефира на Nova News политологът проф. Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски.

Според нея Вили Лилков е запознат в дълбочина с проблемите на столицата, докато при Васил Терзиев присъства повече абстрактното говорене, а „на софиянци трябва да им говориш в конкретика“.

Относно избора на ГЕРБ да издигнат кандидатурата на журналиста Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални проф. Коларова видя в това опит да се привлекат повече периферни избиратели.

От ГЕРБ заложиха на умението му, че може да говори публично. Смятам, че в известна степен това е някакъв експеримент или маркетингово проучване, ако щете. При предишните кандидати на ГЕРБ, които също бяха непартийни – проф. Герджиков и проф. Габровски, им липсваше публичната комуникация, те не отправиха нито едно послание, коментира политологът.

Проф. Коларова видя в кандидатурите на ПП-ДБ и на ГЕРБ също така и стремеж да се привлекат избиратели, които по принцип са пасивни, както и ориентация към по-младото поколение в София.

Любомир Стефанов за предстоящата предизборна кампания: Ще бъде зрелищно

По думите ѝ Хекимян през годините е демонстрирал много ясна публична позиция спрямо ГЕРБ и тя не е била в подкрепа на партията на Бойко Борисов.

„Той е избран именно защото много остро, понякога дори не в рамките на журналистическата толерантност, е критикувал управлението им“, каза тя.

За Хекимян не е само важно, че е работохолик и амбициозен. За разлика от проф. Герджиков и проф. Габровски, които можеха да се върнат на професионалните си позиции, за Хекимян връщане назад няма, затова и оглавява листата. Тук има личен залог, това е много голям житейски избор, разясни проф. Коларова.

Тя прогнозира, че е малко вероятно да има развръзка в София още на първия тур.

Относно Ваня Григорова, политологът сподели, че тя е издигната, за да гарантира достойното представяне на БСП на местния вот.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3844 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
????

2023.09.27 | 10:13

8
"Другарко"Коларова,наистина ли,Вие от днес ще "ОТГОВАРЯТЕ"за новините по ВТВ ?!

2023.09.26 | 18:21

1
Хехимян няма да стане кмет и ще остане безработен. Ще стане чистач на централна гара.

2023.09.26 | 21:42

7
Ще го уредят някъде , арменците са хитри.
Антон Хохомок

2023.09.26 | 19:10

3
Тази професорша, въпреки че е прастара, още си става...
дедо ти гъцо

2023.09.26 | 21:41

6
За некой пенсъонер става.
линк

2023.09.26 | 19:59

4
balgari.bg/2021/10/17/внимание-тези-мошеници-мамят-и-тормоз/
Брутално грозна циганко

2023.09.26 | 20:00

5
!!! на.де.жда дой.чева - 15 години затвор са крайно недоста.тъчни !!! Снимка-Гугъл. Но.вини Бг /// Снимка. Ма.н.гал.ка със зло изражение. Най точното определение. Вещ.ица или Сат.анист от кръв и плът. Че трее да окаме екзорсист.

2023.09.26 | 18:34

2
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини