Христо Гаджев и Ивайло Мирчев: Министър Тагарев ще бъде изслушан днес за дрона край Тюленово

  • 18 септември 2023 14:49

  • 1241
  • 1
Христо Гаджев и Ивайло Мирчев: Министър Тагарев ще бъде изслушан днес за дрона край Тюленово
©
Слушай новината Слушай новината

Освен публично известната информация нямаме друга. Точно това е причината в 17.30 да свикаме заседание на комисията по отбрана и да изслушаме военния министър. Ние сме в контакт с него. На комисия ще се даде ясна и категорична информация какво точно се е случило и какви са причините. Мисля, че това е важно, защото темата е достатъчно чувствителна и не трябва да се позволяват спекулации по нея, а и да може обществото да е информирано.

Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и председател на Комисията по отбрана Христо Гаджев, който коментира темата за открития край Тюленово боеприпас. 

Взривиха открития край Тюленово боеприпас

"Да се задейства ПВО-то на Тленово за подобен дрон не е много сериозно, защото дронът е доплувал най-вероятно. Нека да видим какво ще стане ясно на комисията и да не обвиняваме никого преди това. Хората в Българската армия си вършат съвестно работата", добави от своя страна депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и член на комисията по отбрана Ивайло Мирчев. "Ще зададем адекватни въпроси на министър Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за и тогава ще можем да коментираме. В момента трябва да успокоим хората, да видим какво точно се е случило там, а не да говорим за смяна на министъра. Ако не е действано адекватно, ще има съответната проверка. Не трябва да имате никакви съмнения, че ние ще действаме адекватно в тази ситуация", каза още Мирчев. 

"Министърът явно е имал предвид, че всякак седмица се обезвреждат невзривени боеприпаси от Втората световна война, от Балканските войни. Модулните групи, които се занимават с обезвреждане на боеприпаси, са достъчно големи професионалисти. Нека да видим дали е погрешно разбран министър Тагарев", каза още Гаджев по повод твърденията на министъра на отбраната, че всяка седмица в България се случват подобни инциденти. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1241 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Калин

2023.09.18 | 22:26

1
Мирчев откога има нещо с отбраната, изобщо този човек няма място в политиката.

Добави коментар

Водещи новини