Илхан Кючюк пред Novini.bg: Далеч не съм сигурен, че призивът на Фон дер Лайен ще реши проблемите с членството ни в Шенген

  • 13 септември 2023 12:50

  • 2034
  • 2
© Илхан Кючюк
Слушай новината Слушай новината

Много стегната реч, с много конкретни мерки, политики и проблеми. Трябва да бъде похвалено нейното изказване в частта за България и Румъния в Шенген. Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е много ясно и категорично заяви, че ние се справяме с мигрантския натиск и трябва да бъдем част от шенгенското пространство. Това показва още веднъж потвърждава позицията на ЕК. Далеч не съм сигурен, че това изказване ще реши проблемите с нашето членство в Шенген, защото ние сме част от един дневен ред, който е в Хага и Виена. Този дневен ред няма нищо общо с изпълняването на критериите за членство. Там се говори за миграция в един много общ план и на моменти се спекулира със страховете на тези държави. Смело мога да кажа, че тези аргументи, които се използват за вътрешни цели, нямат нищо общо с официалните критерии. Ние сме изпълнили тези критерии от много време. 

Това заяви пред репортер на Novini.bg в Страсбург евродепутатът Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е, който коментира речта на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е, в която тя призова за незабавното присъединяване на България и Румъния към Шенегенското пространство. 

Урсула фон дер Лайен: България трябва да бъде приета незабавно в Шенген

"Заявката на г-жа фон дер Лайен преди пет години беше за разширяване на ЕС, но това не успя да се превърне в цел на политическата комисия тук в ЕП. За целта трябва да има реформа на начина, по който функционира ЕС. Това минава през конвент и промяна на действащите договори. Политиката по разширяване ще върви ръка за ръка с политиката по сближаване на 27-те държави членки. Шенеген е част от този процес. Няма как да говорим и за едното, и за другото. Трябва да говорим за двете заедно. Въпрос на време е дали ще видим следващото разширяване през 2030 година. Едно е ясно - ЕС не може да стои извън процеса на разширяване. Държавите от Западните Балкани трябва да бъдат асоциирани към европейските ценности.

"Северна Македония трябва да направи важен избор дали иска да бъде част от ЕС или иска да остане периферна страна със своите вътрешни проблеми. Предстои важен дебат в македонското общество, за да бъдат направени наложителните конституционни промени. После трябва да се преговаря по отделните глави, което ще доведе до демократизация на Северна Македония. Няма консолидирано мнение в македонското бщество. Това е така, защото политическият елит в Северна Македония не мисли в една посока. Двете големи партии трябва да седнат и да преоделеят тази пречка", категоричен бе Кючюк.  

Илхан Кючюк за атаките срещу него за доклада за РСМ: Лъжи и спекулации

"ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с подкрепя конституционните промени в България, както и цялото законодателство, което ще ни помогне да влезем в Шенеген и Еврозоната. Същото важи и за законите, необходими за реализирането на българския План за възстановяване. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с носи отговорност за тези неща. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с не участва в кадровата политика и вземането на решения от правителството. Когато обаче говорим за Шенеген, за Еврозоната, за това парите от Плана да отидат при българския бизнес, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с е абсолютно за. Политическият ред на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с е НАТО и ЕС", коментира Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е вътрешнополитическата ситуация в България. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2034 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Янчо

2023.09.13 | 15:50

2
Ха тоз ибрик мазен говори против България
Иии

2023.09.13 | 13:48

1
Ха тоз симпатяга,знае че няна да стане,както аз знам настроенията на Гермаци,Австрийци,Французи,Белгийци и др. За Българуя

Добави коментар

Водещи новини