Петър Тодоров: Връщат на работа МВР директори, обвинени в сексуален тормоз спрямо служителки

  • 02 септември 2023 08:50

  • 3593
  • 9
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

"С цената на всичко не приех да подам оставка, когато ми беше поискана от Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните, за да покажа до какви крайности са способни политическите сили само и само да изпълнят плана си. Включително да посегнат над правомощията на президента, да променят Конституцията, т.е. да не се спират пред нищо. От страна на президентство има съгласувателна процедура, т.е. моята оставка е приета от президента, след което е изпратена към Министерския съвет. Предстои издаване на акт на МС и съответно указ, което ще стане буквално до дни". 

Това заяви главният секретар на МВР в оставка Петър Тодоров в интервю пред Нова тв.

"Не желая да ставам част от тази брутална политическа чистка, която се провежда в МВР, с цел изпълняване на набелязаното от записа, който изтече от една партийна централа преди три месеца. Става въпрос за смяната на главния секретар, шефовете на служби, директорите - зада  направим изборите. Това е във ход. Аз не желая да ставам съпричастен към това", подчерта той. 

Петър Тодоров съзря намеса на Кирил Петков за отстраняването си

По думите му са сменени директорите, които имали най-добри резултати по отношение на борбата с изборните нарушения и престъпления.

„Вече има дирекции, в които се възстановяват началници, обслужващи огромни етнически махали. По тяхно време избирателната активност беше изключително висока – над средната в страната, защото там безконтролно се раздаваха пари. Когато преди две години бяха сменени, избирателна активност рязко падна – от 50 и няколко процента на 7-8“, заяви Тодоров.

По думите му, това са хора, за които има образувани дисциплинарни производства: „Сексуален тормоз спрямо служителки, извършване на административни нарушения, както и служебни такива“. Те са били преназначени на други равностойни длъжности.

С министър Стоянов имахме разговор, че имаме волята да работим в една посока. След пристигането на Кирил Петков, като депутата Кирил Петков, бях извикан непосредствено след това и ми беше зададен въпросът: „Няма ли да си подадеш оставка, защото има напрежение около длъжността си?“.

Тодоров зададе въпрос към министър Стоянов защо на 10 август, след като били извикани всички директори на дирекции в МВР и им било казано, че има напрежение, те си тръгнали по родните места, но трима се върнали. „Трима от тези се връщат и им се казва: „Забравяме разговора, който се проведе сутринта все едно че не се е състоял – оставаш на място“.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3593 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Хаха

2023.09.02 | 12:46

9
Така беше и през комунизма но това показва, че изобщо не сме се разделили с комунягите!!!
рашка говняшка

2023.09.02 | 11:40

8
другарю тодоров, а кой е.беше деса простакеса в стаичката си докато все още бе женен? радю селският каунь от славяново мисли, че всички са късопаметни като русофилистиците!

2023.09.02 | 11:36

7
Ченгеджийски номера срещу милицинери. Червения говнояд нищо не свърши, освен да лиже дирника на чорапа. Какво ти попречи да се заведе някое дело за тормоз, селски?

2023.09.02 | 11:19

6
Виждате ли колко сте зле славяните.Лъжете ,крадете и наглеете.По долнисте от цигани.
ШИИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2023.09.02 | 09:49

3
ТОВА КАК ГО РАЗБРА , ...БЕ ЛЕЛЬО ТОДОРКЕЕЕЕЕ.. ИЛИ ТИ СЕ ИСКА ДА Е ТАКА ..., А;!!?? ...
ШИИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2023.09.02 | 09:51

4
ЩИП ЩИБИДИ ЩИП ЩИП ....

2023.09.02 | 09:09

2
Колко е бил прост,всяко правителство си избира доверени хора със който да управлява бе пудел тъп.
Каунска рапсодия

2023.09.02 | 09:09

1
Смота .няк , за да те инсталират в стола на главния секретар нали уволниха някой от този стол? Какво се правиш на жертва .

Добави коментар

Водещи новини