Разширяване на сътрудничеството между България и ОССЕ обсъдиха Габриел и генералният секретар на организацията

  • 29 август 2023 15:42

  • 992
  • 1
Разширяване на сътрудничеството между България и ОССЕ обсъдиха Габриел и генералният секретар на организацията
© Фейсбук

Ролята на Организацията за сигурност и сътрудничество (ОССЕ) в контекста на глобалната сигурност, възможностите за разширяване на сътрудничеството между България и ОССЕ, справянето с предизвикателствата пред сигурността в Европа, приносът на България като председател на Форума за сътрудничество по сигурността на ОССЕ, както и съвместните ни дейности в борбата с трафика на хора са обсъдили на среща вицепремиерът и външен министър Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова и генералният секретар на ОССЕ Хелга Шмид в Блед, Словения, съобщи българският вицепремиер във Фейсбук.

Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова участва в годишния Стратегически форум, който се провежда в периода 28-29 август в Блед, Словения. Темата на форума е „Солидарност за глобална сигурност“, като сред фокусите му са енергийната, продоволствената, водната сигурност и киберсигурността.

Вицепремиерът и министър на външните работи се срещна и с министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто. Двамата обсъдиха темите търговия, енергетика, транспорт, миграция, иновации и цифровизация. В пост във Фейсбук, Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова благодари за силната подкрепа на Унгария за присъединяването на България към Шенген.

Благодаря на министъра и за поканата за официално посещение в Унгария. Ще се радвам да се срещнем отново по време на визитата ми в Будапеща в началото на октомври, написа Гариел. 

Габриел обсъди миграцията, иновациите и цифровизацията с министъра на външните работи на Унгария

Задълбочаването на отношенията между България и Сърбия, двустранното сътрудничество в сфери като икономика и търговия, свързаност и иновации, наука и образование, както и европейският път на Сърбия обсъдиха на друга среща вицепремиерът Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова и министърът на европейската интеграция на Сърбия Таня Мишчевич. Интересна дискусия, споделени идеи и готовност да работим по стратегически за България и Сърбия въпроси, написа Габриел във друг Фейсбук пост.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
992 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.08.29 | 15:53

1
Красавици

Добави коментар

Водещи новини