Нинова: Нито ще подкрепим бърза промяна на Конституцията, нито смяната на 3-ти март

  • 26 август 2023 13:50

  • 6622
  • 311
Нинова: Нито ще подкрепим бърза промяна на Конституцията, нито смяната на 3-ти март
© Булфото (архив)

Искам днес да ви дам гаранции, че когато се опре в парламента до гласовете на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за бързата процедура за промяна на Конституцията, няма да се случи. Управляващите няма да получат нито един глас на социалист – депутат. Няма да се съгласим хора с двойно гражданство да ни управляват, а 3 март да бъде заличен като национален празник, както и да се направи псевдореформа в съдебната система. Ще срещнат най-силния отпор от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Това заяви в местността Жабокрек, под Рилския манастир, лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за

Тя участва в традиционния събор на социалистите от Кюстендилско и Благоевградско, където в края на август се отбелязва годишнина от акцията на партизаните от Рило-Пиринския отряд, воден от командира Васил Демиревски-Жельо.

„Събираме се на това място, за да отдадем почит на антифашистите, дали живота си в борбата срещу кафявата чума. Но днес ситуацията е по-различна от всички други, когато сме били заедно тук - тече процес на подмяна на българската история, на заличаване на българската памет. Днешното поколение не знае що е българщина, що е родина, що е история и що е героичен български народ“, каза пред събралите се социалисти Нинова.

Ние категорично се противопоставяме на премахването на Паметника на Съветската армия. Знаете, че подменихме с наши средства счупената плоча, но това не спря онези партии, които не можейки да предложат бъдеще на народа си, го разделят и изправят едни срещу други, на база на миналото. Този процес получи своята кулминация в циничното предложение да бъде сменен националният празник 3 март, посочи още Нинова, цитирана от БТА.

Изведоха протестиращите от лагера пред Паметника на Съветската армия

В словото си тя изтъкна, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е единствената партия, която е с история, идеология и със структури, и която може да се противопостави на този процес.

Партиите, които наричат себе си десни и евроатлантически, са представяни от деца и внуци на комунисти. Отказват се от бащи и майки, хулят семействата си. Човек, който може да се откаже от родителите си без срам, ще се откаже и от родината си, каза лидерът на социалистите.

Тя посочи, че "уж с цел промяна", в България се е върнал мутренският модел на управление на Борисов, "заедно с препирането и връщането му във властта".

Не сме се борили седем години с този модел, за да се предадем сега. Няма да се предадем срещу новата власт – стара, но добавена с "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Излъгаха хиляди надежди за промяна, за да направят подмяна. "Барселонагейт" и "Чекмеджегейт" са закрити, започнаха показните разстрели по улиците. Всеки ден мигранти. Инфлацията върви нагоре, горивата растат. В това правителство няма нищо европейско, нищо народно, защото ако първите правителства на Борисов бяха корупционни, тези са антинародни, заяви от подиума Нинова.

Тя призова симпатизантите си да не губят вяра и надежда, че това може да бъде променено и посочи, че то може да се случи през местните избори.

На събора присъстваха партийни структури от целия Югозапад, както и кандидати за кметове в района. Подготвена е музикална програма, официална част и курбан в местността Кирилова поляна, над манастира.

Последвайте канала на

Владимир Василев
6622 311

Свързани новини

Коментари 311

Добави коментар

2023.08.26 | 14:04

1
Вече не зависи от вас, защото сте д.били. Просто ще ви прегазим.
Анонимен

2023.08.26 | 14:04

2
"Няма пък... Няма да дадем рамо за никаква рефпрма". Ние сме приемниците на руската саботажна БКП !"

2023.08.26 | 14:04

3
Краднелия - Жената чудо в лошия смисъл.
Кочо

2023.08.26 | 14:05

4
Другари ма вие сте бита карта вече ,какво се правите ,че от вас зависи нещо .стойте си на задниците и лапайте държавна пара щото края ви се вижда.
Анонимен

2023.08.26 | 14:07

5
"Няма пък... Няма да дадем рамо за никаква реформа е посока към ЕС ! . Ние сме евразийски приемници на Сталинската саботажна БКП !"
БСП С

2023.08.26 | 14:08

6
7 ☢️ процента. Нямат избиратели

2023.08.26 | 14:09

7
A. X. и много други xopa предупреждаваxa, че подчовеците не трябва да се възпроизвеждат, камо ли да упpaвляват. 79 години след това БСП продължава саботажите срещу България. Комунистите са ypоди без акъл.
Анонимен

2023.08.26 | 14:09

8
"Няма пък... Няма да дадем рамо за никаква съзидателна реформа в посока към ЕС ! . Ние сме евразийски приемници на Сталинската саботажна БКП !"

2023.08.26 | 14:10

9
Краднелия говори за Родината си, че е България, а мисли за Русия.Тя има две личности в главата си.
Йо

2023.08.26 | 14:11

10
Боли ме уя,свинкьо.....

Добави коментар

Водещи новини