Нинова: БСП спаси България от Истанбулската конвенция

  • 07 август 2023 18:36

  • 1861
  • 22
Нинова: БСП спаси България от Истанбулската конвенция
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Искаме да изразим своето задоволство от резултата, който мога да обобщя в едно изречение - за трети път БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е опази Конституцията и спаси България от Истанбулската конвенция. Това каза на брифинг в парламента председателят на парламентарната група на „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. По-рано днес Народното събрание прие окончателно промените в Закона за защита от домашното насилие. Законопроектът беше внесен от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ (ПП-ДБ), ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и беше приет на първо и второ четене днес в извънредното заседание на парламента.

Първоначалното предложение на Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. от ПП-ДБ за термина „интимна връзка“ беше това да са отношения между две лица. По време на дебатите народни представители от различни групи отправиха критики към определението. От „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ предложиха да се уточни, че става въпрос за две физически лица от мъжки и женски пол, което накрая беше и прието.

Нинова каза, че с предложението за определение за „интимна връзка“ се е допускало съществуването на такава между две лица, без да е определен техния пол. Смятаме, че това беше отваряне на вратата към нарушаване на конституционната норма на България, че бракът е съюз между мъж и жена, коментира тя. По думите ѝ в резултат на тези седем часа битки и убеждаване, аргументи в полза на Конституцията, семейството и българските традиции, са успели да прокарат по предложение на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в текста, че тази връзка може да бъде такава между две физически лица от мъжки и женски пол. Нинова благодари на депутатите от другите парламентарни групи, които са подкрепили това предложение.

На въпрос не ги ли притеснява, че еднополовите двойки няма да бъдат защитени от домашно насилие, Нинова каза, че защитата от домашно насилие трябва да минава най-вече и да се прилага през Наказателния кодекс (НК). Тя добави, че всички хора, дори тези с различна сексуална ориентация, са защитени срещу домашно насилие като престъпление през нормите на НК. 

Депутатите решиха: Интимната връзка е между лица от мъжки и женски пол, които са заедно поне от 60 дни

Доказването на интимна връзка, като предварително доказване, за да се търси отговорност за домашно насилие, е много трудно, почти невъзможно за доказване така, както го записаха от ПП-ДБ, ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, смята Нинова. Според нея това ще затрудни процеса, ще го забави, делата ще се проточват, ще изтича давност и насилниците ще се позовават на това. 

Чрез промените се увеличава кръгът от хора, които попадат под обхвата на закона, като се включват и тези, които са в интимна връзка, продължаваща повече от 60 дни.

„Значи могат да те пребият в интимна връзка до 59-ия ден и това не е насилие и няма да се преследва от този закон, а след 60-ия ден вече това ще е насилие и ще се преследва от закона“, коментира Нинова. По думите ѝ това е абсурден текст.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1861 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
kata

2023.08.23 | 15:51

22
pradla
ЛУСТРАЦИЯ У НАС И КАСТРАЦИЯ НА РУСКАТА ПЕДЕРАЦИЯ

2023.08.10 | 21:14

21
ДА НИ БЯХТЕ СПАСИЛИ ОТ РУСКАТА ПЕДЕРАЦИЯ ДА ВИ ВЗЕМЕМ ЗА ХОРА,А ТО...ВИЕ НИ НАТРЕСОХТЕ НА РУСКАТА ПЕДЕРАЦИЯ...ВЪОБЩЕ НЕ СТЕ ХОРА.
Чичо Тошко

2023.08.08 | 15:53

20
Това е така, затова натискат да сменят за да сложат неолиберални пендели като Станишев.

2023.08.08 | 15:28

18
Така е Нинова,обаче реалността е друга и всякакви форми на насилие трябва да са строго наказуеми.Признавате или не другите видове връзки не означава ,че насилието между тях е разрешено и не означава ,че такива връзки не съществуват.

2023.08.08 | 15:30

19
Трябваше да се наблегне на насилието изобщо независимо кой с кой има интимни отношения или няма.То вече не е безопасно никъде.

2023.08.08 | 11:49

17
Дърта мастийо несе показвай,отивайте в кремъл със възраждане и РРадев.
ЛУСТРАЦИЯ И КАСТРАЦИЯ НА РУСКАТА ПЕДЕРАЦИЯ

2023.08.08 | 11:30

16
КПСС БКП ВЕЧНА СЛУЖБА ЖИВО РОБСТВО.
Lissa

2023.08.08 | 02:33

14
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства --- Xmiss.pw
ОLD KYP

2023.08.08 | 06:20

15
Искам Нинова !

2023.08.08 | 02:29

13
Нинова да си сложи бурката при следващото заседание. И няма никаква работа извън къщи. Да седи и да гледа деца и да готви. А не да ми определя какво е интимна връзка. И да излиза само с мъжа си, като го следва на метър зад него да върви.

Добави коментар

Водещи новини