Извадиха със закон доносниците от дипломатическите служби

  • 22 юни 2011 18:04

  • 928
  • 4
Извадиха със закон доносниците от дипломатическите служби
©

Народните представители приеха на публични длъжности да не могат да се назначават български граждани, за които има обявена принадлежност към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

Депутатите приеха преди назначаване в дипломатическата служба на публични длъжности по чл. 3, ал. 1, т. 23, 26 и 28 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия служителите представят писмено съгласие за извършване на проверка по чл. 27, ал. 1, т. 2 от същия закон или валиден документ за извършена проверка от Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.


Депутатите решиха служители в дипломатическата служба, за които към влизането в сила на този закон е установена принадлежност към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия и заемат публични длъжности да се освобождават от съответната публична длъжност и да се преназначават на друга длъжност в дипломатическата служба.


Председателката на правната комисия Искра Фидосова изказа съмнение за това дали приетите текстове не противоречат на Конституцията, но въпреки това подкрепи законопроекта.


Против промените се обявиха депутатите Любен Корнезов от ПГ на Коалиция за България и Метин Казак от ДПС.

Последвайте канала на

Десислава Станева
928 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
pacata

2011.06.22 | 23:37

4
saglasen sam taq e nai- maznata i debelq svinq koito nqkoga sam vijdal!! btw da se gotvi za koleda ili nov agodina
Каната

2011.06.22 | 18:30

3
Искра е дебело просе угоено,готово за коледа.
Капитанчето

2011.06.22 | 18:29

2
Браво Кана,голям умник си.
Каната

2011.06.22 | 18:27

1
Искра е дебело просе угоено,готово за коледа.

Добави коментар

Водещи новини