ГЕРБ: Правете разлика между доносници и тези, които са работили за държавата в ДС

  • 18 октомври 2011 17:26

  • 2214
  • 8
ГЕРБ: Правете разлика между доносници и тези, които са работили за държавата в ДС
©

ПП ГЕРБ е направила предварителна проверка за принадлежност към службите на бившата Държавна сигурност на всички свои кандидати за кметове и общински съветници. Това се казва в становище на партията изпратено до novini.bg.

От обявените, 33-ма са кандидати за кметове на кметства (села и малки населени места) и 2-ма са на кандидати за кметове на общини. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ по повод днешното решение на Комисията по досиета. Убедени сме, че трябва да се прави разлика между доносниците и тези, които са работили в интерес на държавата. Публичната информация и оповестяването на данните от комисията е възможност всеки гражданин да бъде информиран, и възможност да се предотвратят опити бъдещите кметове да бъдат изнудвани с користни цели.

Последвайте канала на

Novini.bg
2214 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Иван

2011.10.24 | 08:01

8
ГЕРБ защо не направиха тази разлика при посланиците.
Ангел

2011.10.24 | 08:00

7
Хайде да направим разликата! Например отзованите само преди месеци посланици, доказано са работили за държавата, а не са били доносници (тъй като са извършвали дейност в чужбина) и затова имат досиета. Защо някоя умна тиква не зае това становище тогава, ами плюха и отзоваваха хора работили и продължаващи да работят за държавата.
AJ4A

2011.10.22 | 20:36

3
Работили били за държавата ...... за коя държава обаче - за СССР или за някоя друга?!?!? От 67 години насам държавата е олицетворение на МОСКОВСКАТА БОЛШЕВИШКА ВЪРХУШКА, а не на българския народ, така че въпросните особи със сигурност са работили за всичко друго, но не и за българския народ!!!! Те са предавали народ и Родина! Били са РУСКИ ШПИОНИ И МАРИОНЕТКИ, заложили на карта името на България за да падят и неопетняват името на СССР!!! За мен шпионите, шпионирали за Москва, ползвайки български паспорти са си чиста проба Национални предатели и заслужават най-тежко наказание за антинародните си деяния!!!!
plamenp59

2011.10.24 | 07:59

6
Ами като ще е така да връщаме ДС и да махаме избори и парламенти.НАПРЕД КЪМ ДЕМОКРАЦИЯТА С АГЕНТИТЕ НА ДС ,ГРИЖЕЩИ СЕ ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА ДЪРЖАВАТА.Да върнем името на БСП, Бате Боико отново да и стане член, а Цветанов пак в ДС щото много му приляга.Само незнам как да възкресим Тато или Борисов няма да има нужда от него.Той и от БКП няма да има нужда щото ще му пречат.Виж от журналисти ще има нужда да показва и казва колко е велик.

2011.10.22 | 20:37

5
Ха ха, купонът не спира в тази държава, напрао по изборите си е зрелище :) само да имаш нерви да им слушаш глупостите...как ме е яд, че Господ в момента е зает ами не вземе да си ги прибере преждевременно тия изроди дето измъчиха българският народ.

2011.10.22 | 20:37

4
Както византииците и османците са избивали и ограбвали българският народ така и комунистите през последните 70 годинни избиваха и продължават да грабят българският народ. Стига!
отговор на № 5

2011.10.22 | 20:36

2
Вижте бе момченца-всички почнахте да разбирате и от доносници и от агенти под прикритие и от нещатни сътрудници на ДС.Има ли държава без агенти и без разузнаване,че на това се крепи националната сигурност и суверенитет на всяка страна.Казвате че винаги сме работили за СССР,ами сега след като България е разграден двор-знаете ли колко броя шпионски централи има в момента внедрени у нас и сегашните специални служби за кого работят............
AJ4A

2011.10.22 | 20:35

1
Момченца казваш, хахаха. Приемам го за комплимент - хем ми говориш в уважителна форма, множествено число, хем ме ласкаеш като ме наричаш момченце. За твое съжаление аз не лаская ченгета-доносници в полза на антинародни управления и на руски интереси, затова не очаквай любезности от мен. Ти и теб подобните сте гнусни полуграмотни и даже неграмотни създания, които цял живот сте работили не за националната сигурност на България, а за политическата власт на комунизма и за защита на съветските интереси на Балканите и в частност в България. Държава без агенти и без разузнаване може и да няма, но агентите, за които си говорим никога не са работили за националната сигурност, а за сигурността на Съветския съюз. България винаги е била марионетка на СССР и българските политици са извършвали национално след национално предателство като са работили в името на руските външни интереси, а не в името на българските такива. И затова държавата от държава с 4-та в Европа икономика през 1939 г. се превърна в една болшевишка руина в края на 80-те години на миналия век. Къде бе свободната търговия, къде бе свободното движение на стоки и капитали през онези години - или ще кажеш, че възможността хората да пътуват свободно по света не е била в интерес на българите и България. Дори западна музика не можеше свободно да се слуша - може би защото и тя не е била в интерес на България и на българския народ. И кой прокарваше тази анти-народна политика ......... неграмотните селяндури, "турени" във властта заради предаността им към болшевизма и болшевишката идеология, заклеймила интелигенцията като "изпражненията на обществото". Сигурно и интелигенцията на нацията е била във вреда на народ и Родина и затова такива боклуци като теб цял живот са работели тя да бъде унищожена, истинския елит на нацията да бъде подменен с недоразумения от рода на Жан Виденов, Сергей Станишев, Ивайло Калфин - чийто баща е от групата на първите български офицери изпратени в Пенза, Суми, Медвед, Ленинград, за да изучат и за първи път да внедрят в българия руските ракетни комплекси 8К-11, с които може би са искали да пазят народ и Родина от "враговете" на народа от запад. България ако в момента е разграден двор, то е защото отново държавата се управлява от "достойните синове и дъщери на партията", така че ако имаш някакви претенции .............. обърни се към любимата ти партия-хранилница, момченцеееее!!!

Добави коментар

Водещи новини