Николай Младенов: Първанов спира младите в дипломацията

  • 01 август 2011 08:33

  • 1669
  • 2
Николай Младенов: Първанов спира младите в дипломацията
© Булфото

Разочарован съм от ветото на президента по повод промените в Закона за дипломатическата служба, но не съм учуден.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на външните работи Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27.

С тези си действия президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в отново лепна едно петно на името на България, каквато беше и оценката на чуждестранните медии. Явно той иска да спре развитието на младите хора в българската дипломация и да запази стъкления похлупак върху старите кадри, допълни той.

В 2011 г. България не може да бъде представлявана в страна-членка на ЕС от хора, които преди това са били вербувани да шпионират в същите страни в полза на комунистическите служби за сигурност. Това не е добре за страната ни – българското общество категорично казва, че иска да затвори тази страница, посочи външният министър.

Явно обаче, когато става дума за интереси и приятелски кръгове, някои хора са на друга позиция. Все пак законът есента ще бъде приет и темата приключена веднъж-завинаги с или без одобрението на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в. Право на БСП е да сезират Конституционния съд, но не приемам истеричните оценки на техни депутати от типа "ще видите какво ще стане", категоричен бе Младенов.

Голяма част от дипломатите-сътрудници на Държавна сигурност вече са върнати в София и на тяхно място има временно управляващи. Всички страни, от които са отзовани такива дипломати, проявяват разбиране към това, което правим и уважават суверенната воля на българското Народно събрание, посочи той.

Думата на България в Европа се чува и нямаме притеснения от мястото си в ЕС, където се намираме в момента. Трябва да бъдем реалисти за направеното от нас и предизвикателствата пред страната ни. Европа не е наш враг, както се опитваха да изкарат предишните управляващи от Тройната коалиция, а ЕС е наш партньор и ние трябва да работим в посока на това партньорство, каза още Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1669 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
an

2011.08.03 | 12:13

2
Да се махнат ченгетата, за да сложим борчетата?! И ние сме разочаровани от Младенов, но...пука ли му?
45

2011.08.03 | 12:13

1
Напиши поне едно нещо конкретно за разочерованието си от Младенов. А ченгетата наистина разочероваха цивилизованите държави.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини