Преди кметските избори: Десетки депутати влизат в битката за местната власт

  • 18 август 2023 20:02

  • 1744
  • 6
Преди кметските избори: Десетки депутати влизат в битката за местната власт
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Десетки депутати влизат в битката за местната власт. Някои вече са номинирани от своите партии, а на други кандидатурите още се обсъждат. Най-много депутати ще бъдат издигнати за кметове от ПП-ДБ и „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“.

Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ (ПП) ще заложи на Константин Бачийски в Бургас, във Варна вероятно на Стела Николова, а в Пловдив номинирани са Манол Пейков от ПП и Йордан Иванов от „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ (ДБ).

ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ вече са издигнали четирима депутати за кметове - Деян Николов в София, Климент Шопов в Сливен, Ангел Георгиев в Пловдив и Коста Стоянов във Варна.

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е издигат само един депутат за кмет. Това е Калин Калапанков в град Брезово.

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в няма да издигат депутати. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ запазват мълчание, предава БТВ.

Хасан Азис номиниран за пети кметски мандат в Кърджали

Макар номинациите още да не са финализирани, Манол Пейков от ПП-ДБ вече е подготвен да се кандидатира в Пловдив.

„Това дали ще бъда аз, или някой друг ще бъде преди всичко политическо решение. Аз работя по своята визия вече повече от година. Имам програма от 14 страници. Битката ще бъде сериозна, а решаването на проблемите ще продължи повече от един мандат“, каза Пейков.

Деян Николов от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ вече е и официално номиниран за София. Смята, че опитът като депутат ще му помогне в битката за кмет.

ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ като организация, знаете нашето дело до голяма степен е национално-освободително. Ние вече имаме своето присъствие в парламента и то доста силно. В момента най-нормалното нещо, което трябва да направим, е да разширим нашето влияние и на местно ниво. Искаме да управляваме и столицата“, заяви Николов.

Единственият депутат, номиниран от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и за кмет, ще се състезава в Брезово. К Калин Калапанков казва, че е готов за битката.

„Предизвикателството да си в местната власт е много по-голямо, отколкото да си народен представител, защото се сблъскваш с ежедневните проблеми на хората и трябва по всяко едно време да си способен да ги решаваш. Всеки излиза за победа“, каза Калапанков.

Окончателните номинации за кмет трябва да са ясни до 18 септември.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1744 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
az

2023.08.19 | 13:10

6
te kmetovete naglaseni otdavna

2023.08.19 | 05:16

5
Ами те вече са решени по места.Жителите не решават
Lissa

2023.08.19 | 01:46

4
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства ---- Xmiss.pw
Гого

2023.08.18 | 22:59

3
Местни Избори -Смяна на Гл.Сек. на МВР!
Alèx

2023.08.18 | 21:19

2
ДПС ПП, СДС, ДБ- крадливи престъпници до един! Проб лемите не можели да се ре шат за един мандат! С една дума изберете ме сега, а после пак! Ха ха ха, тъпанари от ченгеджийниц ата ГРОБ/ГЕРБ/!
Alèx

2023.08.18 | 21:18

1
Писах нещо или ДА?

Добави коментар

Водещи новини