Частични кметски избори ще се проведат в три населени места в страната

  • 14 октомври 2018 07:51

  • 1200
  • 1
Частични кметски избори ще се проведат в три населени места в страната
© Булфото (архив)

Частични кметски избори ще се проведат в три населени места в страната.

В село Столетово, община Карлово, област Пловдив кандидатите за кметския пост са трима - Стефани Тодорова Тодорова - издигната БСП, Мирослав Николаев Колев – предложен от ВМРО – Българско национално движение и Андрея Вълков Радев – подкрепена от Инициативен комитет. До изборите за кмет в Столетово се стигна, след като през март избраният през 2015 година Тодор Иванов, който бе издигнат от ГЕРБ, напусна поста. Той подаде оставка след напрежение в селото, предизвикано от излизането му в платен отпуск, от който не се е върнал на работа в продължение на две седмици, без да уведоми никого. По данни на Общинската избирателна комисия гласоподавателите в селото са 644 души и ще гласуват в една избирателна секция.

В село Суходол, община Главиница, област Силистра, в кметската надпревара ще участват кандидатите на ДПС Недрет Юсеин Алил и на ГЕРБ Абедин Нури Рушид. Изборите в кметството се налагат заради смъртта на предишния кмет Хамид Незир Рушид. Броят на избирателите в Суходол е 640 души. Те също ще гласуват в една секция.

В село Орлинци, община Средец, област Бургас, на кметските избори се явяват кандидатът на ГЕРБ Христинка Георгиева Шопова, която до момента изпълняваше временно длъжността на кметски наместник, и Светла Димитрова Симеонова, издигната от БСП. До избори в селото се стигна, след като през септември заемащата поста кметски наместник Лиляна Ангелова подаде оставка, посочвайки за това лични мотиви. Право на глас в селото имат 366 души, съобщава "Фокус".

Кандидатите, които ще бъдат избрани за кметове в трите населени места, ще заемат постовете около година, тъй като през октомври 2019-а ще се проведат редовните местни избори за цялата страна.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1200 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.10.14 | 15:52

1
Спешно трябва да се приеме Закон за Защита на Държавата. БСП/БКП да се обяви извън закона заради геноцид над българския народ и участие в международен тероризъм.

Добави коментар

Водещи новини