След зверството в Стара Загора: Депутатите ще изслушат здравния министър за стандартите по съдебна медицина

  • 01 август 2023 17:49

  • 2881
  • 0
След зверството в Стара Загора: Депутатите ще изслушат здравния министър за стандартите по съдебна медицина
© Булфото (архив)

На предстоящо извънредно заседание членовете на парламентарната комисия по здравеопазване ще изслушат министъра на здравеопазването Христо ХинковХристо ХинковПроф. Христо Хинков е роден на 25 март 1953 г. в София. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на относно наличието на утвърден медицински стандарт „Съдебна медицина“ и спазване на правилата и процедурите при изготвянето на съдебномедицинската експертиза по случая с пострадалото момиче в Стара Загора. Това е посочено на сайта на Народното събрание.

Заседанието ще бъде на 7 август.

Предвижда се и изслушване на главния координатор на Експертния съвет по медицинската специалност „Съдебна медицина“ към министъра на здравеопазването и на председателя на Българското дружество по съдебна медицина относно действащите правила и процедури при определянето на вида на телесна повреда при извършването на съдебномедицинска експертиза.

Отстраняват съдебния лекар, според когото нараняванията на 18-годишната Дебора са били "леки"

По време на заседанието се очаква министър Хинков да предостави информация и за липсващи медикаменти за лечение на диабет, както и на ваксини за деца, включени в действащия задължителен Имунизационен календар.

Извънредно заседание се предвижда и за парламентарната комисия по правни въпроси, което ще бъде на 3 август. Дневният ред на комисията включва разглеждането на законопроекти за изменение и допълнение на Наказателния кодекс и на Закона за защита от домашно насилие, свързани с по-голяма защита и по-строги наказания. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
2881 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини