Денков за нападнатите българи в Скопие: Търсят се всякакви поводи за агресия

  • 28 юли 2023 17:26

  • 1311
  • 0
Денков за нападнатите българи в Скопие: Търсят се всякакви поводи за агресия
© Булфото (архив)

Агресията е напълно неприемлива, търсят се всякакви поводи за нея. Това коментира министър-председателят Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С, след като български футболни фенове бяха нападнати в Скопие. Премиерът коментира темата преди откритото отчетно събрание на Националното сдружение на кметовете на кметства в България, което се провежда в местността Паниците край Калофер.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1254

„Има вече реакция на България – изявление на МВнР, а Софийската градска прокуратура се самосезира, за да се разкрие цялата истина и виновните да понесат наказанията си”, уточни министър-председателят, цитиран от БТА.

Прокуратурата се самосезира за опит за убийство на български гражданин в чужбина

„Най-важното в случая е, че младежът е стабилизиран след операцията. Трябва да се види кога може да се върне в България и да бъде лекуван“, посочи Денков.

Той подчерта, че заедно с министрите на вътрешните работи и на спорта е обсъждан вариант предстоящият футболен реванш между отборите на "Левски" и македонският "Шкупи", да се играе в София без публика от югозападната ни съседка, за да не се стигне до ново напрежение, но добави, че това би било крайна мярка. 

„Ние имахме предварително обсъждане дали трябва да се наложат такива забрани, но те са много крайни. За съжаление се оказа, че организацията от другата страна не е достатъчно добра, за да се стигне до такива инциденти“, каза още Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С

Учението на Русия в Черно море се провежда по стандартна процедура. Може да се обсъжда доколко е свързано със зърнения коридор, но по отношение на корабоплаването на българските кораби и граждани няма никакви индикации за нова заплаха, заяви Денков.

Според българския премиер с идеята за мандатността на кметовете целта е да се премахнат безкраен брой мандати, които водят до феодализъм, но тя е отпаднала.

Той коментира и случая в Стара Загора, при който мъж обезобрази 18-годишно момиче с макетно ножче, след което беше пуснат под гаранция.

Мъж обезобрази 18-годишната си приятелка с макетно ножче и обръсна главата ѝ

„Надявам се да има развръзка, към такъв тип деяние не може да има никаква толерантност”, отбеляза премиерът.

Денков прогнозира, че ще има промени в Наказателния кодекс.

Важно е не само размерът на наказанието, а това присъдите да бъдат получавани максимално бързо и обективно, каза още Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1311 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини