Гешев разкри дали ще участва в местните избори

  • 25 юли 2023 14:20

  • 2837
  • 0
Гешев разкри дали ще участва в местните избори
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във не вижда политическа формация в България, която да е близка до възгледите на новосъздаденото от него Сдружение "Справедливост за България". Но намира съмишленици в Европа: "Фидес" на Виктор Орбан в Унгария и "Право и справедливост" на Ярослав Качински в Полша. Това заявява той в интервю за dir.bg.

"Разбира се, те имат своята национална специфика. Историята на двете страни, католицизмът, бившите съюзи, на които са принадлежали, влияят върху политиките на двете партии. Ние ще бъдем българската патриотична консервативна формация, чиято основна цел е да върне достойнството на българина в национален и международен аспект. Ще разчитаме на своята балканска, консервативна, патриотична и християнска сила - всичко това ни прави силни и единни като нация и суверенна държава", посочва още бившият главен прокурор. 

Независима от политиците съдебна власт, лустрация и свобода на словото: Гешев представи програмата на "Справедливост за България"

Той е категоричен, че "Справедливост за България" ще стане партия. "Ние сме нова неправителствена организация, която има амбицията да прерасне в голям консервативен, патриотичен и в същото време проевропейски политически проект, какъвто понастоящем не съществува в България", подчертава Гешев.

И обяви намерение за участие в местните избори. "Все още обсъждаме с екипа възможностите за участие. Вариантите са много, но е въпрос на вътрешен дебат какво е полезно за нас. Когато имаме решение, ще ви уведомя", посочва Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2837 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини