Независима от политиците съдебна власт, лустрация и свобода на словото: Гешев представи програмата на "Справедливост за България"

  • 24 юли 2023 13:24

  • 654
  • 0
Независима от политиците съдебна власт, лустрация и свобода на словото: Гешев представи програмата на "Справедливост за България"
© Булфото, архив

Сдружение "Справедливост за България" обяви своите ценности и приоритети.

Управителният съвет на организацията одобри 12-те точки, около които ще бъде изграден бъдещия облик на движението. В основата на документа са поставени родолюбието, християнската етика и запазването на българската национална идентичност. 

Ето и пълната програма на ръководеното от бившия главен прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във сдружение: 

Иван Гешев: Държавата се управлява от задната седалка на джипове

Ценности и приоритети

Движение „Справедливост за България“ е консервативно обединение на граждани, основано на родолюбието, християнската етика, целящо запазване на българската национална идентичност, в чиято основа са традиционните семейни ценности и родовата памет.

България - за България

Решенията за съдбата и бъдещето на България трябва да се обсъждат и вземат в България от българските граждани. Силната държавност се базира на силни държавни институции.

Европа на Отечествата

Европа днес не е достатъчно европейска. Причината за това е постоянната кражба на суверенитет от националните държави в посока на брюкселското задкулисие, което все повече превръща Европейският съюз в бюрократична федеративна мрежа. Ето защо България е длъжна да даде своя исторически принос за обединена Европа като общност на суверенни национални държави, изградена на равноправно и взаимноизгодно партньорство.

"Център за анализи и маркетинг": ГЕРБ-СДС първи, ПП-ДБ след тях, Гешев влиза, ако изборите бяха днес

Класически консерватизъм

Изповядваме и работим за принципите на класическия политически консерватизъм, като обединяваме своята воля под мотото "Бог, Отечество, семейство" и търсим партньорство и взаимодействие с други консервативни и патриотични формации в Европа, САЩ и останалия демократичен свят.

Независима от политиците съдебна власт

Демокрацията се уповава на разделението на властите. Съдебната власт е силна, когато е независима, и не може да бъде функция от капризите на политиците.

Силна национална икономика

Върховна ценност за нас е благото на българското предприемачество, материалният и духовен просперитет на българското общество.

Продължаване на българската нация

Стимулиране на раждаемостта и просветеността, преодоляване на жестоката демографска криза, гарантиране на просперитета на младите семейства и достойните старини на възрастните хора.

Защита на традиционното семейство

Семейството се състои от мъж и жена. Има само два пола и те са записани в Конституцията. Противопоставяме се на всеки опит за провеждане на политики за смяна на пола на нашите деца и навлизането на джендър-идеологията в училищните програми.

Справедливост

Противопоставяме се на действащата към момента плутокрация – псевдодемократична форма на управление, при която властта принадлежи на представителите на най-богатата част на обществото. Ще работим за възстановяване на усещането за справедливост сред хората, за премахването на престъпните модели на управление, за санкциониране на всички знакови криминални фигури от прехода, включително превърналите се в политици.

Върховенство на закона

Противопоставяме се на всеки опит за промяна в Конституцията от либерално доминиран парламент, избран с безпрецедентно ниска степен на избирателна активност. За нас няма никакво съмнение, че под прикритие на съмнителна псевдо-съдебна реформа либералните изпълнители на чужда воля ще посегнат на конституционните гаранции за семейството и други устои на българската национална идентичност. Ще се борим с всички позволени от закона средства срещу всеки подобен замисъл.

Държава, богата на култура и знание

Ще работим в подкрепа на българската култура и за завръщане на изгубените традиции на високото ниво на българското образование. Това е важно за бъдещите поколения и за повишаване ролята и качеството на гражданското общество. Необходима е промяна на учебните програми по посока на възпитание на будно и граждански активно подрастващо поколение.

Гешев регистрира "Справедливост за България"

Съвременна форма на лустрация

Ние сме за съвременна форма на лустрация, която предполага комплексна проверка на лицата, които искат да участват в управлението на страната и да заемат висши публични длъжности, относно техни връзки и такива на произхода на капиталите им с бившия комунистически елит преди 1989 г.

Свобода на словото

Правото на хората, гарантирано в българската Конституция да изразяват свободно мнението си и да го разпространява чрез слово е сериозно накърнено. Ще се борим с всички позволени от закона средства срещу опита за заглушаване гласа на хората и накърнената свобода на медиите.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
654 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини