Окончателно: Депутатите прекратиха концесията на "Лукойл"

  • 21 юли 2023 16:00

  • 9785
  • 0
Окончателно: Депутатите прекратиха концесията на "Лукойл"
© Bulphoto/ архив
Слушай новината Слушай новината

С гласовете на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, ПП-ДБ и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с концесията на "Лукойл" на пристанище Росенец беше прекратена на второ четене. ИТН не участваха в гласуването, а БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" бяха против. 

В рамките на три дни депутатите предвижиха законопроекта за изменение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

В сряда лидерите на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, ПП-ДБ и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с внесоха в парламента промяната в закона, според която концесията на руската компания се прекратява в срок от една седмица след гласуване на новите текстове. Тогава президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на заяви, че вижда в това или корпоративни интереси, или кризесен пиар. И допълни, че концесията била дадена през 2011 г., когато премиер бил Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Поправката скорострелно беше приета от водещата комисия, а днес и в зала. 

Лют скандал в НС, напрежението ескалира

 

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
9785 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини