Лют скандал в НС, напрежението ескалира

  • 21 юли 2023 11:52

  • 6623
  • 0
©
Слушай новината Слушай новината

Лют скандал се вихри в парламента. Депутатите едва не стигнаха до бой за преден път. Повече от два часа депутатите не могат да започнат да работят по същество, тъй като не успяват да се разберат за дневния ред, който да следват.

Още в началото председателят на НС Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети даде предложение в програмата да влязат нови девет точки. "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", застанаха като пълна опозиция на предложението му. Те започнаха серия от предложения за разместване на точките, въпреки че приеха да работят, докато приемат всички.

Народните представители се пошегуваха, че заради тези неуредици, най-вероятно ще приключат работа към 23,00 часа.

Иван Ченчев, последван от няколко депутати от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, застана пред трибуната на председателя и поиска да вземе думата, след като депутатите на левицата призоваха шефа на НС да ги отстрани. 

"Уважаеми колеги, преди г-н Ченчев да вземе думата, групата, която е в интимна близост с водещите искат да бъдат отстранени. Искам да не им дам възможност. По правилника, при създаване на безредие може да се стигне до отстраняване от зала, но няма как вие да искате да бъдете отстранени", каза Желязков. 

НА ЖИВО: Напрежение в парламента: Телефонни записи, остри реплики и наказания

"В разговор с вас казахте, че можете да ни отстраните, но не искате да го правите, защото ще дадем трибунка, видите ли", изтъкна Ченчев.  

"Такова нещо не съм казал", категорично отсече председателят на НС. 

"Всичко което се случва е по ваша вина. Как се определя, че някой работи добре? Когато няма търпение, няма нищо. Вие имате инструментите да направите така, че заседанието да тръгне в нормален ход. Предлагаме ви разместване в точките. Знаем ,че първа, втора и трета са фиксирани. 7,8 и 9 не са. Ако искате да говорите върху мен, добре, но ви призовавам от името на ПГ защо не свиквате председателски съвет? Според вас НС работи ли? Ако искате отстранете ни от зала, това, което се случва няма да ни е за пръв път", каза още Ченчев. 

"Как мина гласуването за това заседанието да бъде излъчено по БНТ и БНР? Отхвърляте всичко, което предложи БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. И 28 точка да предложим, и премиерът да дойде, така ще си върви заседанието", каза още той. 

"Нека да отговоря на г-н Ченчев. Уважаеми колеги, мисля, че проявявам учудващо и за себе си търпение. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е иска да подложи на разместване 6 от 7 точки", допълни Ченчев. 

Искрен Митев от ПП също поиска думата. 

"Колеги, не ви ли е срам? Пред семействата ви? Пред белите ви коси? Гражданите плащат да стоите 5 човека и да блокирате работата на НС. Пет човека нарушавате работата в НС. Не ви ли е срам, бе, момчета? От хората и от избирателите ви? Както пращахте патрони до Украйна, сега го сложихте като пета точка. Знаем, че искате да ходите към морето, но ние ще си свършим работата със и без вас", каза той, обръщайки се към колегите си от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е

Андрей Чорбанов („Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“) се обърна към председателя на парламента Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети и попита защо се събират в сряда да обсъждат дневен ред за седмицата, като той може да се подмени изцяло. Понеже видно е, че не зачитате мнението ни като парламентаристи, ще се обърна към вас като музикант аматьор към музикант аматьор, каза Чорбанов. Надявам се, че свирите по-добре, отколкото аз пея, защото иначе извън парламента ще умрем от глад, допълни той.

Председателят на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети каза, че приема хвърлената ръкавица и ще направят няколко репетиции. Мислете за името на дуета, г-н Чорбанов, отговори му Желязков и добави, че могат да измислят нещо от фамилните им имена, щели да се получат оригинални неща. 

Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент (нечленуващ в парламентарна група) направи забележка за облеклото на заместник-председателя на Народното събрание Андрей Чорбанов, в частност за карирания му панталон.

Палячовщината винаги е функция на поведението, а не на облеклото, отговори му Чорбанов, който взе думата от парламентарната трибуна. По думите му панталонът може да се смени, генетиката е това, което остава за цял живот. 

След поредицата от процедури по предложения за разместване на дневния ред председателят на парламента Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети помоли Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са да го замести като ръководещ заседанието и каза, че отива на председателски съвет. 

Тошко Йорданов пусна скандален запис и декларация, "посветена на лицемерието"

 

"Г-н Митев, къде си? На Вие ще ви говоря. Разбирам, че искате да приемете бързо предложението на Борисов. Горите и бързате да гласувате решението му. Прегърнали сте се. Как ще го обясните на избирателите си. Те са ясни, техните избиратели знаят, но вашите какво ще ги правите. Тази коалиция ще стане ясна. 350 хиляди са вече и повече ще станат", обърна се Свиленски към Митев. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
6623 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини