Проекторегламент за европейските избори разтревожи „Възраждане“: Нямат небинарни лица в партията

  • 21 юли 2023 11:06

  • 1927
  • 0
© Novini.bg

Проекторегламент, който касае изборните правила за Европейски парламент догодина, смути и до голяма степен притесни представителите на партия „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“.

„Става дума за една реформа, която смятаме за скандална и която беше отхвърлена от Европейския съвет по общите въпроси на 27 юни заради многото спорни моменти в нея, но тя отново излезе на дневен ред. Предвижда се в изборните правила да се въведе принцип за равенство между половете при подбора на кандидати, вкл. и при т.нар. небинарни лица (пол, който не може еднозначно да бъде определен като мъжки или женски, бел. ред.)“, обясниха от партията на Костадинов на брифинг в парламента.

Равенството се постига с използването на листи с редуващи се по полов признак кандидати или квоти, без да се нарушават правата на небинарните лица. Притеснителното за нас тук е, че налагайки признак за равенство между половете на практика се отхвърля принципа за подбор по компетенции и качества. Другото, което ни притеснява, е, че ние нямаме небинарни лица в нашите листи и това за нас е проблем. Не знаем откъде ще осигурим такива лица. Тези принципи са извратени и ние категорично се противопоставяме на тях. Нито са демократични, нито са европейски, заявиха от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“.

"Възраждане" осъди действията на македонското МВР срещу група деца, които били на посещение у нас

Последвайте канала на

Владимир Василев
1927 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини