Ивайло Мирчев: Притеснен съм от нивата на тревожност на президента Радев

  • 20 юли 2023 08:03

  • 4626
  • 0
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

"Малко съм притеснен от нивата на тревожност на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за „Лукойл“.

Това заяви депутатът от коалицията Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от Ивайло Мирчев в ефира на Нова телевизия.

"Начинът на действие и тази загриженост показват зависимост. За нас е странно да е така загрижен за един корпоративен интерес на руска компания. Преди година обясняваха, че без руски газ не можа да съществуваме, но видяхме, че не е така", добави Мирчев  относно намерението да бъде прекратена концесията на пристанище „Росенец” .

Радев: Ще разберем дали предложението за "Росенец" е в резултат на корпоративни апетити или кризисен пиар

По думите му в момента не може да има дефицит на горивата, защото вносът е много лесен.

На въпрос самите съоръжения в Росенец, тоест тиловата база,  в изправност ли са, за да приемат всякакви други количества петрол, за да стигнат те до нефтохимическия завод, той отговори: ”Лукойл” Работи от 2000 година като частна рафинерия. Концесията на пристанище „Росенец”  е дадена през 2011 година. През това време пристанището си беше държавно, както ще бъде след няколко дни, и „Лукойл” си работеше без проблеми като частна компания. Петрол стигаше и всичко беше коректно”.

Мирчев подчерта, че първо предложението за прекратяване на концесията предстои първо да бъде прието в пленарна зала.

„Не е важно дали ще бъде след една, три или пет седмици. Важно е да не бързаме, а да го направим по начин, по който да гарантираме сигурността на доставките на горива”, категоричен е той.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4626 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини