След попадането и на Вигенин в списъка на „Миротворец“ Нинова настоя: Държавата да провери какъв е този сайт

  • 18 юли 2023 15:51

  • 8185
  • 0
© Булфото (архив)

Заместник-председателят на Народното събрание и депутат от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, също попадна в списъка на украинската организация „Миротворец“ с хора, набелязани за ликвидиране. По този повод лидерът на социалстите Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за призова държавните институции да вземат мерки и да защитят българските граждани.

„Абсолютно недопустимо е да съществуват такива сайтове. Очакваме категорична и ясна реакция от българското правителство. Агресията, езика на омразата, разделението в българското общество водят единствено до това. Институциите да проверят какъв е този сайт, така че държавата е на ход да защити българските граждани“, коментира Нинова, която осъди и отправените заплахи по адрес на министъра на отбраната Тодор Тагарев.

Припомняме, че в списъка фигурират още имената на журналистките Велиана Христова, Велислава Дърева и Диляна Гайтанджиева, политологът проф. Иво Христов и анализаторът доц. Валентин Вацев.

СБЖ: Искаме от властта да защити българските журналисти от списъка на „Миротворец”

По отношение на проектобюджета Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за заяви, че той трябва да претърпи корекции между първо и второ четене, с цел да се повишат доходите на хората.

Ако не бъдат приети законите по ПВУ, не се знае дали вторият транш през октомври изобщо ще дойде. И на второ място, от управляващата коалиция да си разрешат разправията с парите от Българския енергиен холдинг и държавните дружества. Ако тези два приходоизточника не се реализират, ще е много трудно да се върже този бюджет. Затова и очакваме прекрояване на бюджета между първо и второ четене, допълни Нинова.

Лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е добави още, че от парламентарната група вече са внесли част от предложенията на КТ "Подкрепа", докато други ще ги припознаят.

Последвайте канала на

Владимир Василев
8185 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини