Премиерът Денков се срещна с делегация на Световната банка

  • 13 юли 2023 22:31

  • 925
  • 0
Премиерът Денков се срещна с делегация на Световната банка
© Министерски съвет
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С се срещна с делегация на Световната банка, водена от Галина Винселет и Марина Вес - настоящ и бъдещ директор на Световната банка за Европейския съюз, съобщават на Фейсбук страницата на Министерски съвет.

В рамките на разговора, в който участва и постоянният представител на Световната банка в България Лесе Мелгард, премиерът запозна делегацията с проевропейските приоритети на правителството и усилията на България за пълноправно членство на страната в еврозоната и в Шенген.

Великобритания ще помага на България в борбата с дезинформацията

Представителите на Световната банка информираха министър-председателя за възможността за изготвяне на нова Рамка за партньорство с България – стратегически документ, по силата на който Световната банка определя подкрепата си за различните държави по света.

Делегацията увери премиера в готовността на международната институция да подкрепя страната с целия набор от инструменти – от заемни операции до аналитично-консултантски дейности и изготвяне на специализирани доклади.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
925 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини