Приключи срещата между Николай Денков и Кириакос Мицотакис

  • 24 юли 2023 11:21

  • 2070
  • 0
Приключи срещата между Николай Денков и Кириакос Мицотакис
© Правителствена пресслужба

Приключи срещата на четири очи между министър-председателя акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С и гръцкия премиер Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. в Атина. В момента се провеждат пленарни разговори с участието на министри от двете страни, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двете делегации разговарят в двореца "Максим" - официалната резиденция на министър-председателя на Гърция.

Николай Денков заминава за Атина, ще се срещне с премиера на Гърция

Те обменят мнения по начините за преодоляване на негативните последици от войната в Украйна за икономиката, енергетиката и сигурността, разглеждат и перспективите за задълбочаване на двустранното сътрудничество.

В състава на българската делегация са също министърът на финансите Асен Василев, министърът на околната среда и водите Юлиан Попов, министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейкoв и министърът на енергетиката Румен Радев.

Миналата седмица Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С проведе среща с посланика на Гърция в София Алексиос Мариос Либеропулос, за да очертаят темите, които ще бъдат обсъдени в рамките на визитата в Атина.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2070 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини