Как да намалим сметките си за ток

  • 14 юли 2023 09:11

  • 1472
  • 0
© Pixabay

Евродепутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с/АЛДЕ Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност обясни пред екипа на NOVINI.BG как можем да не плащаме високи сметки за ток и как може да инвестираме, за да намалим консумацията на енергия.

"Вече разбрахме, че новото правителство на България има намерение да работи по "зелената сделка", което е добре за страната ни, защото иначе страната ни изоставаше.

Страната ни пазеше едно внимателно мълчание, но се надявам, че нещата ще се раздвижат вече, че ще има промени, за да се облекчат ненормално трудни процедури", заяви Михайлова.

Много е важно да се задействаме по енергийната ефективност, каза тя.

В Плана за зелената сделка на всяка страна трябва да се разработи глава за ресурс, който не се използва за енергийната ефективност, бедност и т. н.

"Едната страна, разбира се, е саниране на сгради, но качественото саниране, което да води до намаляване на консумацията на енергия. Не само обаче това ще допринесе за енергийната ефективност. Може да се използват например покривните пространства, за да се поставят слънчеви батерии и домакинствата да не плащат сметки на дружествата, а да използват енергия, която се произвежда на техния покрив. Знам, че е много трудно за всички. Но ние вече сме във времето, когато хората могат навсякъде да произвеждат енергия. И така ги няма сметките", обясни тя.

"Надяваме се, че много практики, които се използват в други страни, ще стартират работа и в България", заяви Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност.

Например в Испания, разкри тя, подменят дограмите на всички и това ще доведе до намаляване с 30% на изразходваната енергия.

„Аз вярвам, че ние наистина можем също да намалим сметките си и консумацията на ел. енергия“, поясни тя.

"Енергийната бедност е един от важните въпроси, които касаят България, но ние в момента изобщо не можем да кажем как определяме такива хора в страната ни", каза евродепутатът. Тя напомни как още преди две години е трябвало да бъде създадена работна група, за да се определят кои са енергийно бедните. Такъв фонд обаче все още няма, поясни Михайлова.

Относно „Мариците“ Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност обясни, че за съжаление няма никаква крачка напред. Според нея е абсолютна изненада защо това не се случва. Иска Михайлова обясни, че ние много се лашкаме и нямаме никакво виждане по темата. „Ние трябва да се подготвим, че няма скоро да се купуват въглища в Европа“, каза тя.

Цялото интервю с евродепутата Искра Михайлова може да гледате и ТУК.

Последвайте канала на

Галя Георгиева
1472 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини