Искра Михайлова: "Зелената сделка" носи огромни възможности за България

  • 21 февруари 2020 16:30

  • 607
  • 1
Искра Михайлова: "Зелената сделка" носи огромни възможности за България
© Булфото (архив)

ЕС иска да увеличи размера на финансирането за програмите за научни изследвания и иновации - по програмата Хоризонт 2020, както и парите за "Еразъм+". Това заяви в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия евродепутатът от ДПС и бивш министър на екологията Искра Михайлова

"Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел иска компромис и решение по проблема с финансирането на европейските държави", каза още тя. 

Припомняме, че в Брюксел за втори ден се водят тежки разговори за парите на Европа до 2027 година. Към момента лидерите не успяват да постигнат съгласие. 

Втори ден на тежки заседания и преговори в Брюксел

"Малка" България е една средно голяма страна в ЕС. Не сме толкова малки, колкото е Люксембург, но ако бяхме толкова богати нямаше да ни интересува европейската финансова рамка. България е от страните, които получават сериозна финансова подкрепа - над 70% от инвестициите идват от европейските структурни фондове", коментира евродепутатът. 

"България иска повече пари, но Европейският съюз има нови приоритети. С това стигаме и до “Зеления пакт” и иновациите. За мен "Зелената сделка" носи огромни възможности за България и Европа. ДПС категорично подкрепя тази възможност", заяви Михайлова.

"Малка е инвестицията на страната ни за преработка на отпадъци. Малко са и местата, на които се горят отпадъци безвредно. Инсталациите ни не са достатъчни. По отношение на незаконните боклуци има липса на сериозен контрол", завърши Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност

ГЕРБ предлага регистърът за внос и износ на отпадъци да бъде публичен

Последвайте канала на

Радина Лазарова
607 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Репортаж от Термина №2

2020.02.21 | 17:11

1

За възможностите от "Зелената" сделка разбрахме, но от Зелената Банкянска Зелка нищо добро за България не очакваме.

Добави коментар

Водещи новини