Емил Радев за добрите знаци, Шенген и еврото

  • 12 юли 2023 09:04

  • 1352
  • 0
©
Слушай новината Слушай новината

Евродепутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/ЕНП Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) коментира пред NOVINI.BG в Страсбург посещението на украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога в България.

Той напомни, че темата „Украйна“ последната година е много актуална и посещението на Зеленски е добър знак за страната ни.

Мария Габриел: Пълната подкрепа за Украйна трябва да продължи

Радев я сравни с положителна новина, която показва, че България е част от общоевропейското семейство.

Относно това, че Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва дава частична „зелена светлина“ на Швеция да влезе в НАТО, но иска по-бързо присъединяване на Турция към ЕС, еврдепутатът заяви, че това също е добър знак , особено за Турция и  за началото на мандата на Ердоган.

Ердоган пусна Швеция в НАТО

Турция е един много важен партньор на ЕС, със стратегическо място, напомни той.

"За България тя също е много важна, защото там се намират 4 млн. бежанци и Турция е гарант, че те няма да тръгнат към Европа", каза Емил  Радев.

Иначе Швеция, поясни той, е много важно да е част от НАТО, защото заема стратегическо място.

За България и Шенген

Тази пленарна седмица също е част от стъпките на България към Шенген.

Министър Стоянов: България ще влезе в Шенген до края на годината

"Сега за пореден път ЕП ще потвърди призива България и Румъния веднага да бъдат приети в Шенген", заяви той, но поясни, че случващото се в Нидерландия, оставката на Марк Рюте е малко притеснително.

За еврозоната и пътят ни към нея

Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) заяви, че кампанията у нас против еврото засилва евроскептицизма. Това, категоричен е той, не помага на българите да разберат ползите от еврото.

Лорер: Референдумът против еврото е евтин пиар трик, "Възраждане" манипулира народа

"Не са истина твърденията, че ще паднат доходите, ще се покачат цените. Хърватска го показа това", заяви еврдепутатът.

Икономист: Немислимо е да станем член на еврозоната без да сме в Шенген

Цялото интервю с евродепутата Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) може да гледате и ТУК.

Последвайте канала на

Галя Георгиева
1352 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини