Министър Стоянов: България ще влезе в Шенген до края на годината

  • 05 юли 2023 08:35

  • 1157
  • 0
© Кадър БНТ

В първото си интервю вътрешният министър Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните заяви пред БНТ, че е показал до момента и занапред обеща да бъде така - безпринципни уволнения няма да има.

Той коментира някои от новите назначения в системата.

Антон Златанов ще остане директор на "Гранична полиция", разкри той. На въпроса защо Златанов се води временно назначен, министърът отговори, че това е практиката в МВР - ръководните служители минават такъв етап, за да може ръководството да се убеди, че са подходящи.

Министърът на вътрешните работи коментира и бюджетът за МВР. Той напомни, че всичко зависи в момента от Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на и днес тепърва започва да се разглежда бюджетът на държавата.

Ръководството на МВР застава зад протестиращите синдикати, каза още министърът.

МВР подкрепя исканията на полицаите

Стоянов изрази надежда, че голяма част от исканията на МВР ще бъдат удовлетворени, не само тези в частта за увеличаване на заплащането.

Относно безопасността на движението, министърът заяви, че се работи много активно по темата. Усилено се работи за осигуряване на нови автомобили, камери, дрегери. "За мен това е приоритет. Трябва значително да се вдигне броят на досъдебните производства на шофьори, управлявали МПС-та след употреба на алкохол".

Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните категорично заяви, че до края на годината България ще бъде приета в Шенген.

МВР празнува 144 г. от създаването си

Последвайте канала на

Десислава Станева
1157 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини