ДПС праща Пеевски в правна комисия, Карадайъ напуска конституционната

  • 11 юли 2023 18:30

  • 1569
  • 0
ДПС праща Пеевски в правна комисия, Карадайъ напуска конституционната
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Промени в състава на две от постоянните комисии в парламента предлагат от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Движението иска да прати депутата си Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на в правната комисия в парламента и да извади лидера си Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, от тази за конституционни въпроси. Това става ясно от внесен проект на решение от председателя на групата в Народното събрание Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,.

Предложенията им трябва да бъдат гласувани от пленарната зала, за да бъдат одобрени. Ако това стане, Пеевски ще заеме мястото на съпартиеца си Гюнер Ахмед. Карадайъ пък ще бъде сменен от Ертен Анисова.

ДПС: Всяка парламентарна група ще внесе свой проект за промени в Конституцията

Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на бе избран за член на конституционната комисия в началото на юни. Там той работи заедно с лидера си Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,. След началото на преговорите за конституционни промени с ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обаче, в края на юни Пеевски обяви, че ще се откаже от членството си в комисията. "Ще се случат промените. Разбрахме се да махнем тясното партийно начало. Да има чисто нова конституционна комисия, за да няма разправии кой, къде и как участва. България и конституцията са по-важни от всяка партия", каза тогава той.

Все още обаче няма внесено решение за неговото освобождаване, пише "24 часа".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1569 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини