Протест пред парламента заради Делян Пеевски

  • 15 юни 2023 06:28

  • 3057
  • 0
Протест пред парламента заради Делян Пеевски
© Bulphoto/архив

Гражданското движение „БОЕЦ” с протест пред Народното събрание.

Причината за демонстрацията е изборът на депутата от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на за член на Конституционната комисия.

През миналата седмица решението беше взето с гласовете на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и ИТН. Против гласуваха от ПП-ДБ и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, а от „Възраждане” не участваха в гласуването, с което свалиха кворума и нужните гласове за мнозинство, припомня Нова телевизия. 

Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е един от санкционираните по закона „Магнитски” и затова според „БОЕЦ” не трябва да участва в изготвянето на промените в Конституцията.

Проф. Чорбанов (ИТН): В проекта на Пеевски за промяна на Конституцията има смислени неща

Последвайте канала на

Десислава Станева
3057 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини