От Министерството на отбраната отговориха на Йотова за военната помощ за Украйна

  • 08 юли 2023 14:44

  • 3493
  • 0
От Министерството на отбраната отговориха на Йотова за военната помощ за Украйна
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Тревожно е, че президентската институция манипулира общественото мнение с неверни внушения за военната помощ за Украйна и така подхранва кампанията по дезинформация, която се води срещу България. Това се посочва от пресцентъра на Министерството на отбраната (МО) във връзка с коментар относно изявление на вицепрезидента Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. Като подменя информацията за това, което страната ни е готова да предостави като помощ, с това, което Украйна иска от България, вицепрезидентът заблуждава обществеността, отбелязват от МО.

МО има пълната подкрепа от правителството за военната помощ за Украйна, определена с решение на Народното събрание. Подкрепата категорично няма да застраши боеспособността на българската армия и възможностите на държавата ни да се защитава, посочват от ведомството. България ще предостави боеприпаси, които са към края на своя ресурс, но са в годно състояние. Те са извън нормативите за поддържане на запаси и осигуряване на подготовката на армията.

Обръщаме внимание, че с днешния си опит да разклати стабилността на редовното правителство, вицепрезидентът насажда страх и разединява, вместо да обединява нацията, се казва още в съобщението на МО. 

Йотова след визитата на Зеленски: Правителството се опитва да скрие какво е обещало на Украйна

Във великотърновското село Балван вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , коментира пред журналисти, че критиките към президента и този огън срещу президентската институция целят да отклонят вниманието на българската общественост от това какво е поело българското правителство като ангажимент към президента Зеленски по време на срещата, която беше закрита за медиите. На изявленията в президентската институция медиите бяха поканени, докато при закрити врати се проведоха срещите с изпълнителната власт, уточни тя. По думите й различните мнения и позиции на министър председателя и министъра на отбраната от вчера показват, че определено има желание да се скрие нещо от българската общественост.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3493 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини