Йотова след визитата на Зеленски: Правителството се опитва да скрие какво е обещало на Украйна

  • 08 юли 2023 10:11

  • 8436
  • 0
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Вчерашният ден е доказателство, че критиките към президента целят да отнемат вниманието на българската общественост от това какво точно е поело българското правителство като ангажимент към президента Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога. Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , пред журналисти.

„Различното мнение на премиера и военния министър показват желание да се скрие нещо от българската общественост. Единият говори как ще дадем всичко на Украйна, освен самолетите, другият – че ще дадем това, което можем”, допълни тя.

„Вчера цял ден министър-председателят трябваше да тълкува думите на своя министър, тоест има нещо скрито”, категорична е Йотова.

Проф. Кънчев: Президентът се държа неадекватно по време на срещата си със Зеленски

„Ще припомня, през май месец президентът Зеленски беше на подобно обиколка в Западна Европа. Там бяха поставени конкретно неговите искания, и получи конкретни отговори. От нас не получи конкретен отговор, това ме притеснява”, каза още тя.

Запитана какъв е анализът ѝ за визитата на Зеленски и за третия пакет помощ, която България ще изпрати на Украйна, Йотова обясни: "Този прочит предстои, нека изчакаме как ще се развият нещата в следващите дни и ангажиментите, които България ще поеме във Вилнюс. Дано да бъдат така добри от страна на изпълнителната власт и министър-председателя да бъдат искрени с българското общество, с нас като българи, и да кажат какви са тези ангажименти."

"Нали не очаквате от мен да тълкувам думите на президента. той каза позицията си, която е изразявал многократно на различни международни нива, и на формата Б-9, включително и на Срещата на върха в Брюксел, както и пред украинската делегация?", допълни вицепрезидентът.

По повод вчерашното отхвърляне от депутатите на референдума срещу еврото, вицепрезидентът отказа да коментира причините, които са допринесли за това решение, но заяви, че очаква той отново да бъде гласуван в пленарна зала.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
8436 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини