Денков обърка Беновска с Бенатова пред Зеленски, последва гневен пост във Фейсбук

  • 06 юли 2023 16:23

  • 10352
  • 0
© Novini.bg/ Canva

Скандал по време на изказването на украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога днес в Министерски съвет. 

Журналистката Илиана Беновска прекъсна няколко пъти Зеленски, въпреки дадената на други репортери дума. Украинският държавен глава обаче спокойно я помоли да каже въпроса си на микрофон, така че да я чуе. 

Премиерът акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С я прекъсна с думите: Вижте, г-жо Бенатова, няма как да да влизате в този разговор по този начин. Тук стана и объркването, което ядоса журналистката Миролюба Бенатова, която отговори на министър-председателя във фейсбук: 

"Не е Бенатова, а Беновска, г-н премиер!

Тази, която се бута извън микрофоните в МС и всява хаос по време на брифинга със Зеленски, не съм аз. Но предполагам, че объркването е случайно, а не нарочно.

Въпреки че е много неприятно да си чуя името за поред път не на място. Аман!

И да знаете, че не съм си намерила фамилията на улицата и искам извинение, че създадохте грешно впечатление за мен пред цяла България", написа Бенатова във Фейсбук. 

Малко по-късно от Министерски съвет изпратиха прессъобщение до медиите с извинение: 

"По време на съвместния брифинг на премиера акад. Денков и украинския президент Зеленски министър-председателят допусна неволна грешка, като се обърна към журналистката Илиана Беновска с името „Бенатова“. Правителствената информационна служба се извинява на колегата Миролюба Бенатова за създаденото погрешно впечатление пред медиите и обществеността."

Последвайте канала на

Радина Лазарова
10352 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини