Политологът Калоян Методиев: Държавата е заложник на имунитета на Борисов, Радев играе близо до него

  • 29 юни 2023 20:31

  • 1229
  • 0
Политологът Калоян Методиев: Държавата е заложник на имунитета на Борисов, Радев играе близо до него
©
Слушай новината Слушай новината

В състояние на политическа криза сме. Тя ще се задълбочава, защото партийната система буксува. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г си играе с "Продължаваме промяната - Демократична България", единият ден ги обижда, друг ден им казва, че ще отстъпи. Той генерално отстъпи. Него го интересува собствената му персона. Държавата е заложник на неговия имунитет. Реални резултати от това управление няма. Това коментира политологът Калоян Методиев в студиото на "Денят ON AIR".

Според него Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г запушва политическата система на страната и е основният проблем, за да "тръгнем към стабилизация".

"Все още не е правена ревизия на служебния кабинет. Имаше обещания, но нещата забуксуваха. Тръгнахме в кривия коловоз с една смешна съдебна реформа, с пазенето на Борисов. Нямаме реални резултати от това управление. Махнаха Гешев по средата на неговото усилие да заработи като истински главен прокурор", смята политологът.

Борисов за бюджета: Все още няма да го критикувам, но имаме забележки

Пред Bulgaria ON AIR Методиев заяви, че Радев използва партиите като боксова круша - да излиза от време на време и да ги обвинява. 

"Играе колаборативно или близо с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и не изпълнява Конституцията. Нямаме президент, който по такъв начин да нарушава Конституцията. Да, трябва да свика Съвета. Той се опитва да стои отстрани като ментор и да се намесва негативно в партийната система", настоя гостът.

Готви се нов политически проект под крилото на президента, смята Методиев. "Ще се търси прехвърляне от служебния кабинет и популярността, която натрупаха определени лица, да се капитализира в гласове на местния вот, да се направят ядки по места чрез кметове и общински съветници, които ще послужат за основа на бъдещия президентски проект", прогнозира той.

Политологът определи като интересен процеса във Facebook по късането на партийните книжки и началото на прехода. "Симпатизантите се отричат с постове след вчерашния ден. Процесът на разочарование е много голям. Могат да се изметнат от обещанието си", каза още Методиев и коментира изпращането на военна помощ към Украйна. 

"Тагарев е човек, който не предизвиква еднозначни чувства. При това разделено общество трябваше да се търси по-балансирана кандидатура за министър на отбраната. Вътрешната ни политика е трагична", категоричен беше гостът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1229 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини