Нинова: Съдебната реформа приключи, спасиха Бойко Методиев Борисов от правосъдие

  • 28 юни 2023 12:02

  • 3496
  • 0
© Novini.bg

Съдебната реформа приключи. Всичко друго е имитация. Целта на съдебната реформа беше Бойко Методиев Борисов да бъде спасен от правосъдие. Постигнаха го. Сега имитират дейност. Това заяви пред журналисти в кулоарите на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за

"С гласовете на ПП беше отхвърлено предложението ни парламентът да разгледа и гласува свалянето на имунитета на Борисов. Коалицията на имунитетите е най-здрава. Може да се карат, но няма да допуснат срещу Борисов да има справедлив и прозрачен процес. Те сами се самосвалят. Единия ден - единият. Другия ден - другият плаши, че ще подава оставки. Включително премиерът заплаши. Малко е: "бий ме обичам те". ГЕРБ се гаврят с "Продължаваме промяната". Но когато дойде време за имунитетите, "Продължаваме промяната" се хвърлят на врата на Бойко и му викат: "Обичам те!". Не е само брак по сметка. Целта е да няма борба с корупцията, да няма разкриваемост на престъпленията през последните 12 години, моделът ГЕРБ. Цялата държава е заложник на един човек. ПП загубиха образ и достойнство", добави тя. 

Денков: Нямаме време за коалиционно споразумение

"Това, което вчера се случи между двете управляващи партии - срещата. След 2 часа разговори за коалиционно споразумение стигнаха до решение да се видят. Резултат, коалиционно споразумение и управленска програма - няма. Днес Борисов обяви, че тази среща трябва да се забрави по-бързо, защото е срамна и безплодна. След 1 час се събраха да променят Конституцията. Тази треторазрядна постановка с недобри сценаристи и актьори вече започва да омръзва на всички ни, защото истината също лъсна днес. Пред хората се карат, но когато се опре до имунитети, търсене на отговорност, справедлив и прозрачен процес, застават гръб в гръб и започват да се пазят", посочи още Нинова. 

БСП ще участва в разговори за Конституция, когато те вече официално стигнат до комисия в парламента. "Когато бъде внесен проект в конституционната комисия, там представители на БСП ще участват и ще направим свои предложения. Дотогава няма да участваме в разговори. Това към момента е проформа занимание. Включително управляващите партии имат различни проекти за Конституция. Смятам, че това отново е форма на отклоняване на вниманието и няма да доведе до реален резултат .Конституцията е изключително сериозно нещо, този парламент няма капацитет да се справи с такъв сериозен въпрос", смята лидерът на социалистите.  

Балабанов, ИТН: "Възраждане" е единствено и само популистки проект

"Възраждане" имат крайни, екстремистки, фашистки донякъде прояви. Абсолютно недопустимо е в съвременна България една партия да обявява и да пречи на свободно избран народен представител да излиза на трибуната и да говори. Това е нечувано", коментира още Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за

Последвайте канала на

Теодора Павлова
3496 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини