Надежда Йорданова: ВСС не бива да избира нов главен прокурор

  • 29 юни 2023 18:39

  • 725
  • 0
Надежда Йорданова: ВСС не бива да избира нов главен прокурор
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

През натрупаните през годините противоречия и антагонизъм между политическите сили изграждането на мостове на доверие и изграждането на механизми за съвместна работа, въпреки липсата на доверие, изисква време. Това заяви бившият правосъден министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Тя посочи, че позицията на тяхната парламентарна група е добре е да има подписан документ, който да гарантира поемането и изпълнението на ангажиментите.

"Аз мисля, че е в интерес на всички е да има ясни ангажименти и ясни механизми за тяхното изпълнение", заяви Йорданова.

Правосъдният министър ще атакува пред ВАС избора на Борислав Сарафов за и.д. главен прокурор

По отношение на избора на Борислав Сарафов за и.ф. главен прокурор, тя подчерта, че изцяло подкрепя действията и решенията на министъра на правосъдието Славов. Поясни, че в момента се готви оспорване на избора на Сарафов като временно изпълняващ длъжността.

На въпрос трябва ли да бъде спрян изборът на главен прокурор Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. поясни, че в Конституционния съд са образувани две дела и двете искания са допуснати - едно за обявяване на противоконституционност на определени разпоредби в Закона за съдебната власт, а другото - искане за тълкуване на Конституцията.

"Струва ми се, че в този случай Пленумът на ВСС е добре да приложи една разпоредба от АПК, която казва, че при висяща административна процедура и при оспорени приложими законови норми административният орган може да спре процедурата. Мисля, че трябва да бъде спряна процедурата и най-вече, че това ще даде възможност да се проведе процедурата по конституционните промени", каза Йорданова, която е и бивш правосъден министър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
725 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини