"Продължаваме промяната" се подготвя за членство в европейското либерално семейство

  • 29 юни 2023 15:42

  • 1752
  • 1
"Продължаваме промяната" се подготвя за членство в европейското либерално семейство
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Партия "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" има намерение да стане пълноправен член на европейското либерално семейство.

Това стана ясно от думите на премиера Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С, който заедно с финансовия министър и съпредседател на ПП Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на участва в форума на европейските либерали преди срещата на върха в Брюксел, предава БНТ.

 Част от либералното семейство е и партия ДПС.

"Принципите, които обединяват ПП с либералите, са върховенството на правото, човешките права и демокрацията. Ще станем пълноправен член, когато дойде моментът", каза Денков след срещата.

Според него трябва да се търсят общи действия с ДПС, което също е част от семейството на европейските либерали.

Денков пред "Политико": Ще поканим експерти от Австрия и Нидерландия да наблюдават операциите на турската граница

"Разбира се, че ще търсим общи действия, разбира се ние смятаме, че в някои отношения има проблеми във върховенството на закона, не е тайна, но трябва да търсим как да изчистим всички проблеми, които имаме, и да се действа напред. Виждате, че макар и трудно все пак се търси взаимодействие в българския парламент, където е още по-важно. Там трябва да се реши как ще изглеждат законите, как ще изглеждат промените в Конституцията, но лично аз съм оптимист, че бихме могли да го извървим заедно. Ако можем да го извървим заедно, трябва да можем да действаме заедно и на европейско ниво", каза Денков.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1752 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.08.13 | 05:21

1
AMERIKANSKA PLATENA MAIMUNA

Добави коментар

Водещи новини